Aikuisten ja nuorten
suunnistusopetus
Lue lisää!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit vuonna 2019
Lue lisää!

AM-yö 13.9.2019
Lisätiedot!
Kissojen yö 27.9.2019
Lisätiedot!

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Antti ja Sara neljänsiksi, Taatulle kultaa sprintissä

Vammoista pitkään kärsinyt Antti Parjanne näytti kykynsä SM-sprintissä sijoittuen upeasti seitsemänneksi, mutta koska edellä oli kolme ulkomaalaista, oli SM-sijoitus lopulta neljäs, vain 12 sekuntia kullasta. "Harmilliseen paikkaan sattui kauden huonoin sprinttisuoritus. Toki rata oli melko vaativa" -totesi sijoitukseen tyytyväinen, mutta paljon jossitteluvaraa jättänyttä suoritusta harmitteleva Antti.

Ristiriitaisin tuntein otti plaketin vastaan myös Sara D20-sarjassa, kun hän hetken luuli saavuttaneensa pronssia. Sijoitus oli kuitenkin lopulta hieno neljäs, koska nuorten sarjoissa ulkomaalaiset eivät ole kilpailun ulkopuolella, kuten pääsarjoissa.

H17 sarjassa Ollipekka Heikkilä oli kuudes ja H14 sarjassa Henrik Asklöf yhdeksäs.

Taru Ikäheimonen nappasi ties monennenko SM-mitalinsa voittaen nuorimpien ikänaisten sarjan kultaa 16 sekunnin turvin. Muista veteraaneista mainittakoon etenkin Johanna Asklöfin pronssi, sekä Tom Asklöfin, Meri Louhisolan ja Maarit Ritakallion neljännet sijat.

Miehet säväyttivät SM-viestissä, tytöt niukasti neljänneksi

Myös Mäntsälän SM-viestissä tarjottiin SM-mitaleita, mutta tällä kertaa oli niukasti jääminen pallin ulkopuolelle. Lähinnä olivat D18 sarjan tytöt Heidi Plit, Nelli Rehn ja Tuuli Heikkilä, jotka tekivät tasaisen hyvää työtä Pukkilan Iilijärven raskaissa ja peitteisissä maastoissa. Saavutuksena neljäs sija vain 16 sekuntia hopeasta.

Miehet tarjosivat kotikatsomoihin jännittävän näytelmän GPS-seurantoineen. Viesti sai upean alun, kun Niklas Saramäki onnistui livahtamaan karkuun jo ykkösellä. Nixu teki pienen virheen puolimatkassa ja tuli kiinni ajetuksi, mutta kevyestä jalasta ja kovasta itseluottamuksesta kertoo hiukan myöhemmin omalla valinnalla otettu toinen karkumatka, joka kesti vaihtoon saakka.

Nixu spurttaa ylivoimaisessa kärjessä vaihtoon.

Toisella osuudella Axu Leskinen joutui muutaman minuutin taipumaan kärkipaikalta, mutta pikkuveli Aapo paikkasi upeasti. Täten sprinttinelonen Antti pääsi irti neljäntenä, vain pari sekuntia Vaajakosken Terän perässä, mutta kolme minuuttia ennen Kalevan Rastia. Vielä tällä kertaa Thierry oli vasta torstaina käsikipsistä vapautunutta Anttia nopeampi ja pääsi kuittaamaan. Loppusijoitus siis viides.

Antti kartanvaihdossa.

Nixu, Aapo ja ankkuri-Antti. Kuvasta puuttuu Axu, joka oli oman osuutensä jälkeen jo kiirehtinyt poikansa jalkapalloturnaukseen Kirkkonummelle.

Miesten kakkonenkin (Antti-Pekka Leskinen, Marko Närvä, Janne Mänkärlä ja Lauri Kleemola) piti yllä hyvää vauhtia ja ylsi sijalle 17. Naisten ykkösjoukkue (Taru Ikäheimonen, Karoliina Sundberg ja Sara Karvonen) sijoittui 14:nneksi tasaisen varmoilla suorituksillaan.

Saatiin sentään yksi mitalikin viesteistä, sillä Nastolassa D150-sarjassa saavutettiin hopemitalit joukkueella Maarit Ritakallio, Teresa Kollanen ja Nina Ljungqvist-Sarparanta.

Onnittelut kaikille menestyjille!

Sini & Marko

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media