Aikuisten ja nuorten
suunnistusopetus
Lue lisää!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit vuonna 2019
Lue lisää!

AM-yö 13.9.2019
Lisätiedot!
Kissojen yö 27.9.2019
Lisätiedot!

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Yösuunnistuksen Suomenmestaruudesta kisattiin tänä vuonna Savonlinnan kupeessa Tanhuvaaran urheiluopiston lähimetsissä. Lynxiläisiä oli jälleen runsaasti liikkeellä, sillä ilves viihtyy hyvin öisessä metsässä. Pisimmän korren tämän vuoden yökilpailuissa veivät naisten pääsarjassa Angelniemen Ankkurin Sanni Kivelä ja miesten pääsarjassa Paimion Rastin Fredric Portin. Lynxiläisetkin keräsivät komean keon metallia eri sarjoista!

Miesten kilpailu alkoi tuttuun tyyliin jo perjantai-iltana karsinnalla. Viivalla oli kuusi Lynxiläistä, joista A-finaaliin selviytyivät Aapo Leskinen, Antti-Pekka Leskinen, Janne Mänkärlä ja Niklas Saramäki. Viime vuosien kestomenestyjä ja Antti Parjanne oli tänä vuonna valitettavasti sivussa jalkavamman vuoksi. Miesten karsinta järjestettiin finaalimaaston eteläpuolella, joka antoi hyvän kuvan finaalissa odotettavissa olevasta maastosta. Parhaimmat paikat finaaliin petasi Aapo voittamalla oman karsintaeränsä (K1). Miesten kommentit maastosta eivät aivan vastanneet kisajärjestäjien näkemystä "hyvin hoidetusta Savolaisesta talousemetsästä", joten miehet jäivät innolla odottamaan lauantai-illan finaalia.

Lynxillä oli Savonlinnan yössä mukana parikymmentä juoksijaa ja menestystä tuli tottakai! H17-sarjassa Ollipekka Heikkilä otti komeasti kirkkaimman mitalin Kirkkonummelle ja kommentoi suoritustaan näin Lynxin toimituksen tavoitettua miehen JWOC 2015 -leiriltä Norjasta: "Lähdin kovaa liikkeelle ja vedin ekat 4 rastia tosi hyvin. Sen jälkeen tuli loppuradalla kaksi ikävää n 1,5 min rastinottovirhettä. Syyksi epäilen varmaankin huonoa kartanlukua ja laiskaa kompassin seuraamista. Juoksu oli koko radan aika hyvää". D15-sarjassakin nähtiin Heikkilän perhettä palkintopallilla, sillä Tuuli juoksi hopealle! Tuulin kommentit kisasta olivat seuraavanlaiset: "rata oli helppo ja virheitä ei juurikaan tullut. Juoksukin kulki aika hyvin ja sain minua 2 minuuttia ennen lähteneen sarjalaiseni kiinni 3 rastilla ja loppu matka mentiin melkein kokonaan yhdessä. Todella pieniä virheitä tuli muutama, mutta mielestäni suoritus oli hyvä”.

Lisää mitalisadetta toi D35-sarjassa Taru Ikäheimonen, vaikka suoritus ei Taatun kommenttien mukaan kuulostanut hyvältä: "Voi apua! SM-yö oli vuoden surkein suoritukseni. Yhtä rastia etsin 8 minuuttia ja toista 1,5 minuuttia. Muilla väleillä olikin sitten ihan kivaa. Menomatkalla Savonlinnaan saapuessa iski flunssa (!) ja harkitsin jo kisan väliinjättämistä. Päätin kuitenkin juosta, kun olin sinne asti ajanut. Kuumeenhan se kisa nosti, mutta positiivista siinä oli se, että kuumeen myötä myös flunssa katosi!”.

Plaketteja Lynxille toivat: Sara Karvonen (4. sija D20), Nelli Rehn (4. sija D18) ja Heidi Plit (8. sija D16). Miehissä paras Lynxiläinen oli oman karsintasarjansa voittanut Aapo Leskinen. Aapon kommentit: "Alku lähti käyntiin hyvällä fiiliksellä, mutta jostain syystä jo 5km jälkeen alko ekan kerran pohkeet kramppailemaan ja myöhemmin myös takareidet. Tästä syystä vauhti oli aika löysää ja etenki mäet meni könyymiseks ja kramppien varomiseks. Virhettä tein noin 3min verran, eli suunnistuksellisesti fyysisistä ongelmista huolimatta ihan ok. Niin ja sija oli tietenkin pettymys, vähimmäistavote oli plaketti ja uskoin olevani mitalivireessä, niin kuin jo karsinnankin perusteella voi olettaa".

Kisasivut - Tulospalvelu - Naisten GPS-seurantaMiesten GPS-seuranta


Yhteistyössä:

Sosiaalinen media