Aikuisten ja nuorten
suunnistusopetus
Lue lisää!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit vuonna 2019
Lue lisää!

AM-yö 13.9.2019
Lisätiedot!
Kissojen yö 27.9.2019
Lisätiedot!

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Kytäjän korvessa vaativa SM-erikoispitkä Kauden viimeiset Suomen mestaruudet ratkottiin erikoispitkillä matkoilla Hyvinkään Kytäjällä lauantaina 18. lokakuuta. Kilpailun ajankohta oli täksi vuodeksi vaihtunut keväästä syksyyn. Syksyinen pakkasyön jälkeinen aamu ja auringonpaiste loivat hyvät olosuhteet. Onni olikin osallistujien puolella, sillä seuraava päivä oli sateinen ja jäätävä. Maasto oli osin tuttu vuoden 2008 SM-viestistä ja Kytäjä-Jukolasta. Ratamestari Tapani Partanen lupasi vaativaa suunnistusta kilpailijoille, ja siitä me kilpailijat saimme hienossa korpimaastossa nauttia.

Kytäjällä kilpailtiin sarjoissa H/D15-H/D 85. Harmittavasti muutamat olivat kisan alla sairastuneet syysflunssaan ja jäivät paitsi hienon kisan tarjoamasta nautinnosta. Lynxiläisistä parhaiten menestyivät tällä kertaa nuorimmat ja iäkkäimmät, sillä hopeaa H70-sarjassa uurasti Pentti Tiira ja 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Tuuli Heikkilä suunnisti neljänneksi. Mitaliin jäi Tuulilla eroa vaivaiset 12 sekuntia. Lisäksi lynxiläiset kahmivat useita plaketteja ja sijoille 4.-10. päätyivät myös Meri Louhisola sarjassa D40 (5.) ja Nina Ljungqvist-Sarparanta sarjassa D50 (5.), Petteri Lauronen sarjassa H40 (7.), Jukka Saramäki sarjassa H 60 (9.), Sara Karvonen sarjassa D20 (9.) ja Auli Packalén sarjassa D35 (9.).

Meri ja Nina kertoivat olevansa tyytyväisiä suoritukseen ja sijoituksiin omissa sarjoissa, vaikka joitakin virheitä naiset tekivät haastavassa maastossa ja parannettavaakin jäi. Pitkiä reitinvalintavälejä oli tarjolla molempien radoilla. Nina teki joitakin kiertäviä reitinvalintoja polkuja ja teitä hyödyntäen. Merin reitinvalinta pisimmällä välillä oli suoraviivaisempi, suonotkelmaa pitkin etenevä. Suunnistus oli kuitenkin näille veteraaneille nautinnollista, kunto kesti loppuun asti ja se johtikin hyvään lopputulokseen tällä kertaa.

Sara ei ollut tyytyväinen viimeiseen nuorten sarjojen SM-kisaansa, sillä suunnistusvirheitä tuli vähintään yhtä paljon kuin eroa kärkeen. Vauhti olisi hyvinkin riittänyt paremmille sijoille.

Miesten pääsarjassa parhaiten lynxiläisistä pärjäsi Antti-Pekka Leskinen. Yhteislähdön tapahduttua Apen taktiikkana oli pysyä kärkiletkoissa niin kauan kuin virtaa riittäisi. Letkassa pysytteli noin 40 miestä, koska hajonnat alkoivat vasta viidenneltä rastilta. Salmiakkihajontojen jälkeen saman porukan tiet yhtyivät ja juoksu jatkui letkassa seuraaville salmiakkihajonnoille. Näiden jälkeen Apen kanssa oli vielä noin 10 suunnistajaa, mutta porukka harveni pikkuhiljaa ja joitakin edellä suunnistaneiden selkiä alkoi tulla vastaan. Letkaa veti Angelniemen Ankkureiden Mikko Sirén, joka päätyi lopulta sijalle kahdeksan. Vaikka sijoitukset eivät Apelle matkan varrella olleet tiedossa, päätteli hän olevansa noin kahdenkymmenen joukossa, sillä kanssajuoksijat olivat sen verran kovia miehiä. Loppusija olikin maalissa kymmenes, kun vain suomalaiset lasketaan virallisiin tuloksiin. Ape oli tyytyväinen yläkanttiin menneestä kisastaan ja hyvästä sijoituksesta pääsarjassa. Mestaruuden erikoispitkällä vei kotiin Mårten Boström, joka edustaa nykyisin ruotsalaista IFK Lidingöä. Mårella kului 21,7 km matkaan 2.37.39, Apella 4 min 13 sekuntia enemmän.

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media