Aikuisten ja nuorten
suunnistusopetus
Lue lisää!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit vuonna 2019
Lue lisää!

AM-yö 13.9.2019
Lisätiedot!
Kissojen yö 27.9.2019
Lisätiedot!

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Helmikuussa joukko lynxiläisiä kävi hakemassa sulaa maata jalkojensa alle Espanjassa. Etujoukko (Aapo, Ape, Aino ja Janne) matkasi paikalle tiistaina 9.2. ja kotiin paluu tapahtui kaksi viikkoa myöhemmin. Jälkijoukko (Rape, Ama ja HiKiläisvahvistus OP Koistinen) saapui paikalle pari päivää myöhemmin ja palasivat kotiin päivää aiemmin. Majoitus tapahtui Murcian lähettyvillä, Sucina – nimisessä kylässä ja tarkemmin Hacienda Riquelme Golf Resort:n alueella. Mukava aidattu iso alue ja aitojen sisältä löytyi hiekkatietäkin, mikä oli iso plussa kun aamulenkeillä ei aitojen ulkopuolelle olisi ehtinytkään. Kyseinen alue oli tähän vuodenaikaan melko rauhallinen, vaikka golffareita päivittäin melko paljon näkyikin. Heti parvekkeen alapuolelta löytynyt uima-allaskin toimi hyvänä kehonhuollon välineenä, kun pitkäksi venyneiden päivien päätteeksi pääsi virkistämään väsyneitä jalkoja 13 asteisessa vedessä.

 

Leirin treenirunko muotoutui molempina viikonloppuina olleiden kisojen ympärille. Molemmat kisaviikonloput olivat melko rankkoja, kun ohjelmassa oli lauantaina pitkä matka+ sprintti ja sunnuntaina keskimatka. Ensimmäisenä vuorossa oli Lorca "O" Meeting. Parhaasta menestyksestä vastasi Aino, joka oli pitkän matkan WRE-kisassa viides ja viikonlopun kokonaiskisan kolmas. Miesten puolella tulokset jäivät hieman vaisummiksi. Janne oli kokonaiskisan 10. ja Rape 19. Leskisen veljeksillä viikonloppu sujui hieman ikävämmällä tavalla, kun heti reissuun alkuun treenistä tarttui mukaan mäntymatojen aiheuttama ihottuma, joka kutisee todella rajusti. Valvottujen öiden ja kutisevien jalkojen kanssa heti eka kisa päättyi keskeytykseen. Kisan jälkeen lähikylän terveyskeskuksesta saatiin kuitenkin jotkut rokotukset kankkuun ja vielä nappikuuri päälle, joiden avulla oireet lähtivätkin pikku hiljaa poistumaan ja yötkin kului taas nukkuen. Jos tiedät olevasi herkkä allergisille reaktioille, niin kannattaa välttää Espanjassa niitä maastoja, joissa näet puissa roikkuvan sellaisia valkoisia hämähäkin seitin näköisiä palloja;)

 

Rape sprinttaa

 

Viikkoa myöhemmin juostiin Costa Calida. Aino oli kokonaiskisan seitsemännellä sijallaan jälleen meikäläisistä paras. Parhaasta yksittäisestä kisasuorituksesta vastasi kuitenkin tällä kertaa Janne, ollen neljäs sunnuntaisessa keskimatkan takaa-ajokisassa (WRE). Yhteistuloksissa Janne oli 11., Aapo 18., Ape 34. ja Rape 43.

 

Kisojen lisäksi reissussa tietenkin treenattiin, vaikkei sitä ehkä noista tuloksista huomaakaan. Treenipaketit oli Sun-O:n käsialaa ja sisälsi sopivan kattauksen erilaisia maastoja. Pääsääntöisesti maastopohjat tuolla ovat melko täynnä sellaista nyrkin kokoista kivenmurikkaa, mikä tekee etenkin jyrkempiin alamäkiin juoksemisesta todella haastavaa. Noususummaakin monissa treeneissä tuli ihan kiitettävästi, joten luulisi lajivoimapuolen olevan taas astetta valmiimpana tämän turneen jälkeen. Ainoa miinus treenien/majoituksen suhteen oli se, että kaikkiin treeneihin oli melko pitkä matka. Lähes kaikki päivät menikin sellaisella kaavalla, että päivän ekan treenin jälkeen kevyt kenttälounas ja lepäilyt (autossa), sitten toinen treeni ja vasta sitten takaisin kämpille kokkailemaan. Majoitusalueen vartijat saattoivat olla hieman ihmeissään, että missähän välissä me golfia ehdittiin pelaamaan.

 

 

Kisatuloksia voi katsella tuolta:

Lorca O Meeting

Costa Calida 

 

 Ja treenikarttoja löytyy esimerkiksi tuolta:

Aapon Doma

 

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media