Aikuisten ja nuorten
suunnistusopetus
Lue lisää!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit vuonna 2019
Lue lisää!

AM-yö 13.9.2019
Lisätiedot!
Kissojen yö 27.9.2019
Lisätiedot!

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Keskimatkan suomenmestaruuksista kilpailtiin menneenä viikonloppuna. Ryhmä1:n (H/D 15-21) kilpailut käytiin Neitvuoren jylhissä maisemissa ja Ryhmä2:n (H/D 35->) SM-mitalien kohtalo ratkottiin Janakkalassa. Lisäarvoa H/D21 sarjojen osalta toi finaalikilpailun yhteydessä järjestetty Huippuliigan osakilpailu.


Ryhmä1:n kisat lähtivät käyntiin aamun karsinnoilla, jotka olivat noin 20min mittaisia. Pääsarjojen (H/D 21) osalta jo karsinta on yleensä kova ja finaaliin pääsyyn vaaditaan kovemmaltakin kaverilta ehjä suoritus. Pääsarjalaisista karsintaerien 10 parhaan joukkoon ja sitä kautta finaaliin tiensä raivasivat koko naisten kolmikkomme (Aino Mänkärlä (eränsä 3.), Anne-Mari Leskinen (8.) ja Sara Karvonen (10.). Miesten osalta karsinta ei ollut yhtä suosiollinen, sillä finaalipaikan nappasivat ainoastaan Niklas Saramäki (eränsä 2.) ja Janne Mänkärlä (5.). Nuorten puolelta A-finaalipaikan varmistivat Ollipekka Heikkilä (H20/4.), Tuuli Heikkilä (D18/3.), Henrik Asklöf (H16/6.) ja Aino Asklöf (D15/20.).

Finaalit starttasivat naisten pääsarjan osalta televisioinnin takia jo heti klo 12, joten kovin pitkää palautumisaikaa ei naisille tarjottu. Neitvuoren rankka maasto ja haastavat radat tekivät tehtävänsä ja erot kilpailussa kasvoivat varsin suuriksi. Lynxin naisilla ei kenelläkään ollut paras päivänsä, vaan virheitä tuli liikaa ja fyysisestikin meno oli takkuista, joten sijoitukset jäivät varsin vaatimattomiksi. Aino Mänkärlä oli parhaana SM-kisan 25. (Huippuliigassa 26.), Anne-Mari Leskinen 29. (HL 30.). ja Sara Karvonen 35. (HL 36.). Kärkikolmikon muodostivat Marika Teini (SK Pohjantähti), Saila Kinni (Tampereen Pyrintö) ja Miia Niittynen (KooVee)

Miesten finaalikaksikkomme valitteli myöskin väsynyttä olotilaa, mutta Niklas Saramäki onnistui kuitenkin tekemään hyvän suorituksen ja se palkittiin SM-kisan 13. sijalla (Huippuliigassa 15.). Janne Mänkärlä oli SM-kisan 27. (HL 31.). Miehissä SM-mitalit veivät Olli-Markus Taivainen (Pellon Ponsi), Fredric Portin (Paimion Rasti) ja Oskari Liukkonen (Hiidenkiertäjät).

Viikonlopun kovimmasta lynxiläis-suorituksesta vastasi H20-sarjassa Ollipekka Heikkilä nappaamalla hienosti hopeisen mitalin. OP teki hyvän ja hallitun suorituksen ja oli syystäkin tyytyväinen suoritukseen ja mitaliin. Eroa voittajaan, Tampereen Pyrinnön Anton Kuukkaan, kertyi 1.08. Pronssin otti Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläinen jo reilut 2min OP:ta hitaammalla ajalla.

Muissa nuorten sarjoissa Tuuli Heikkilä oli D18-sarjan 5., reilut 2min kärkeen jääneenä (mitaliin eroa 29sek), Henrik Asklöf oli H16-sarjan 17. ja Aino Asklöfin kohtaloksi koitui hylkäys.

Tuloksia Ryhmä1:n kisoista löytyy http://www.anttolanurheilijat.fi/sm2016/Tu_fin.htm

Mikäli TV-lähetys jäi näkemättä, se on katsottavissa jälkilähetyksenä YLE Areenassa: http://areena.yle.fi/

 

H20-sarjan palkintokolmikko. Ollipekka kakkosjakkaralla


Kokeneemmat ilvekset kisailivat SM-mitaleista Janakkalan osin supikkoisissa maastoissa . Miesten sarjoissa oli perinteiseen tapaan aamulla karsinta, joiden perusteella terävimmät suoritukset palkittiin A-finaalipaikoilla muiden jäädessä nuolemaan haavojaan B-finaaliin. Lähes kaikki uroksemme pääsivät A-finaaliin, mutta mitaleille tai edes plaketille ei heillä tällä kertaa ollut asiaa. Naisten puolella ei karsintaa ollut , vaan kaikki kilpailivat suoraan A-finaalissa. Terävimmistä lynxiläissuorituksista vastasivat D60-sarjassa Tuija Soansärvi 7. sijallaan sekä D35-sarjassa Anna Ojapalo niinikään 7.sijallaan.

Tarkemmin R2 – tuloksista: http://www.resultfellows.com/2016/keskir2/ftulokset.html


Meppe ja Anna kisatunnelmissa R2 SM-kisoissa .

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media