Lynx Vuoden
Kasvattajaseura 2019
Tervetuloa mukaan!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit 
Lue lisää!

Nuorten harrasteryhmä
8.4. alkaen Lisätiedot!

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

nuortenryhmat

Vauhti-Ilvekset ja Teho-Ilvekset

Vauhti- ja Teho-Ilveksissä suunnistavat kaikki vuonna 2006 syntyneet ja nuoremmat ilvekset. Vauhti-Ilvesten ryhmään voi liittyä kun suunnistuksen perustaidot on opittu suunnistukoulussa (tai koulussa/partiossa) ja lapsi uskaltaa mennä yksin metsään. Vauhti-Ilveksissä ei enää pääsääntöisesti kuljeta ryhmissä metsissä, vaan lapset ratkaisevat suunnistustehtäviä itsenäisesti hyvin helpoilla tai helpohkoilla radoilla ohjaajien seuratessa ja neuvoessa tarvittaessa. Harjoitusten taitotasoissa otetaan huomioon aiempi suunnistustausta ja taidot, joten ryhmässä suunnistavat rinnatusten vasta suunnistuskoulusta siirtyneet kuin myös jo useamman vuoden suunnistusta harrastaneet.

Pidempään suunnistusta harrastaneet nuoret muodostavat Teho-Ilvesten ryhmän, joiden harjoitusten taitotaso vaihtelee taitojen mukaan hyvin helposta helpohkoon ja aina keskitason harjoituksiin asti.

Vauhti- ja Teho-Ilvesten harjoitteluun kuuluvat suunnistuksen taitoharjoitukset, juoksutekniikkaa, voima- ja ketteryysharjoittelua salivuoroilla sekä osallistuminen koko seuran leireille. Vauhti-Ilvekset ovat innokkaita kilpailijoita, ja keltamustia värejä näkeekin yleisesti kaikissa nuorten sarjoissa aina H/D8 sarjasta lähtien!

Jukomiila

Jukomiila on ryhmä vuonna 2005 ja aiemmin syntyneille nuorille, joilla on kilpailullisia tavoitteita. Ryhmän nimi tulee sen tavoitteesta: ryhmässä suunnistavat nuoret hakevat vuosittain hyviä suorituksia Nuorten Jukolasta ja Nuorten Tiomilan suurviesteistä. Lisäksi tavoitteeksi on asetettu kirkkaimmat sijoitukset vuosina 2019 ja 2020. Jukomiilan harjoitusten taitotaso asettuu keskitasolta vaativaan, nuoren oma taso huomioiden.

Ryhmän nuoret osallistuvat aktiivisesti valmennukseen, leireille ja kilpailuihin - niin henkilökohtaiset kuin viestikilpailut. Lynxin edustusurheilijat ovat ottaneet ryhmän nuoria kummiurheilijoikseen ja sparraavat nuoria seuran yhteisissä harjoituksissa ja kisoissa.

Suunnistuksen harrasteryhmä

Lynxissä voit harrastaa suunnistusta myös ilman kilpailullisia tavoitteita. Tällöin voi tulla mukaan nuorten harjoituksiin, joissa voi käydä harjoittelemassa suunnistusta hyvässä porukassa ohjaajien opastamina rennolla meiningillä. Harrasteryhmässä pääsee nauttimaan hienoista maastoista ja hyvin suunnitelluista harjoituksista omassa tahdissaan. Kilpailuissa on kiva käydä, koska niissä on hyvät maastot ja hyvin suunniteltuja ratoja ja kaikki suunnistuskaverit mukana. Lynxin nuorten viestijoukkueita ilmoitetaan aina niin paljon, että kaikki innostuneet pääsevät mukaan joukkueisiin! Harrasteryhmissä harjoituksen taitotaso sovitetaan nuoren oman tason mukaan keskitasolta vaativaan.

Harjoitukset ja tapahtumat

Kuten kaikki Lynxin järjestämät harjoitukset, tiedot nuortenkin harjoituksista tulevat Lynxin Nimenhuuto -palveluun lynx.nimenhuuto.com. Saadaksesi tunnukset palveluun, ota yhteyttä Lynxin nuorivastaavaan. Kaikissa harjoituksissa ratojen haastavuus vaihtelee tasoilla hyvin helppo - helpohko - keskitaso - vaativa.

Nuorten ryhmien vastuuvalmentajat vuonna 2018

Vauhti- ja Teho-Ilvekset

Katja Kyckling ja Aleksi “Axu” Leskinen

Jukomiila

Anna Ojapalo ja Joona Ojapalo (2003 syntyneet ja vanhemmat)

Nuorten harrasteryhmä

Pietari Vuorensola

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media