Aikuisten ja nuorten
suunnistusopetus
Lue lisää!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit vuonna 2019
Lue lisää!

AM-yö 13.9.2019
Lisätiedot!
Kissojen yö 27.9.2019
Lisätiedot!

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

 

TULOKSET VÄLIAJAT

 

 

 

Kilpailukutsu löytyy täältä

 

Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu, osakilpailu 2/2013, 28.5.2013 Gesterbyn koulukeskuksessa Kirkkonummella

Kilpailuohjeet Alustavat

Kilpailun johtaja: Mika Raitola
Ratamestari: Kai Hilo

Kartta ja rastinmääritteet: Kartta 1:10 000, käyräväli 5 m. Kilpailussa käytetään A4 ja A5-kokoisia tulostekarttoja, jotka ovat muovikotelossa. Sarjojen H/D10, H/D12TR, H/D12 ja H/D14, S12-TR, S-12 ja S-14 rastinmääritteet on tulostettu karttaan (niitä ei ole saatavana irrallisina).


Maasto: Maasto on runsaspolkunen ulkoilumaasto. Näkyvyys pääosin on hyvää, mutta paikoin löytyy tiheämpääkin metsää. Rasteja on maastossa lähekkäin, muistakaa tarkistaa koodit. Piha-alueille ja pistepelloille meno on ehdottomasti kielletty!

Rastit: Mallirasti on ilmoittautumispaikan läheisyydessä. Rastireitin rastilipuissa ja -leimasimissa on koodi RR1, RR2, RR3, … , RR6. Muiden sarjojen rastileimasimissa on karttaan painetuista rastinmääritteistä näkyvä numerotunnus (rastin koodi).

Sarjat ja radat:
H14                            3,4 km            11 rastia
D14                3,0 km            9 rastia
H12                2,1 km            6 rastia
D12                2,0 km            7 rastia
H/D10                                    1,5 km         6 rastia                                                                                                H/D12TR                    1,6 km            6 rastia
H/D10RR, H/D8RR,S-RR  2,3 km      6 rastia (optimi 1,7 km)

Kilpasarjoihin osallistutaan yksin ja niistä lasketaan osakilpailukohtaiset pisteet. Saattajasarjoihin (S-14, S-12, S-TR ja S-RR) voi osallistua joko yksin tai saattajan (esim. isän, äidin, kaverin) kanssa.

Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia. Muissa sarjoissa puuttuva leima aiheuttaa hylkäyksen.

Kartassa näkyvä rasti- ja tukireitin reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. 

Kilpailuun toivomme ennakkoilmoittautumista aina su 26.5. iltaan klo 19 asti, käyttäen linkkiä ilmoittautuminen. Ilmoittautua voi myös paikanpäällä, ennakkoilmoittamisella vältät jonotuksen!

Ilmoittautuminen kisapaikalla. Ilmoittautuminen kisapaikalla tapahtuu palauttamalla täytetty ilmoittautumiskortti Infoon. Kortteja on jaossa Info-pisteen lähistössä. Ilmoittautumiskorttiin täytetään selkeällä käsialalla kilpailijan nimi, seura, sarja ja emit-kortin numero. Ilmoittautumiskortin palauttamisen jälkeen kilpailija siirtyy lähtöön.

 

Ennakkoilmoittautuneiden saapumisilmoitus Ennakkoilmoittautuneiden on ilmoitettava saapumisestaan Infon "Ennakkoilmoittautuneet"-pisteeseen. Kilpailija merkitään saapuneeksi ja jonka kilpailija siirtyy lähtöön.

 

Lainaemit

 

Lainattavia Emit-kortteja saa ilmoittautumispisteen Infosta. Jos emit-kortin käyttö ei ole sinulle vielä tuttua, niin saat siihen pyydettäessä opastusta samasta paikasta. Hukatusta emitistä peritään 70€.

HUOM: Samalla emit-kortilla ei saa juosta useampi henkilö.


Lähtöpaikka: Matkaa lähtöön on 400 m, valkoinen viitoitus. Lähdössä on kolme linjaa: RR-kilpasarjat, muut kilpasarjat ja saattajasarjat. Asetu sarjasi mukaiseen linjaan.

Kilpasarjalaiset kutsutaan vuorollaan lähtökarsinaan noin kolme minuuttia ennen varsinaista lähtöaikaa. Lähtökellon piippauksella siirrytään aina seuraavaan karsinaan.

Kaksi minuuttia ennen lähtöä RR-sarjalaiset saavat kartan ja ohjaajan opastuksen. RR-sarjalaisia lähetetään matkaan tarvittaessa (mikäli syntyy jonoa) nopeammassakin tahdissa (alle 1min).

Minuutti ennen lähtöä muutkin kilpasarjoihin osallistuvat saavat ottaa kartan. Noin kymmenen sekuntia ennen lähtöä suunnistaja asettaa emit-korttinsa lähdön valvojan ohjeiden mukaisesti 0-leimasimeen. Lähtömerkin kuultuaan suunnistaja nostaa emit-korttinsa 0-leimasimesta ja voi lähteä matkaan.

Saattajasarjalaiset kutsutaan vuorollaan lähtökarsinaan, jossa he saavat kartan ja tarvittaessa opastuksen. Emit-kortti nollataan lähdön valvojan ohjeiden mukaisesti ja suunnistaja saa luvan lähteä matkaan.


Maali: Kaikilla sarjoilla on sama viimeinen rasti (RR6, muiden ratojen rastikoodi 100), jolta on viitoitus maaliin. Viimeisellä rastilla voi leimata kummalla tahansa leimasimella. Kilpailusuoritus päättyy maalilinjalla maalileimaukseen – muista leimata siinäkin! Maalileimauksen jälkeen siirrytään leimantarkastukseen (INFO), josta kilpailija saa myös itselleen väliaikatulosteen. Lainatut emitit kerätään pois leimantarkastuksessa.

Keskeyttäneet: Myös keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa, jotta tiedetään ketkä ovat palanneet radaltaan!

Tulokset: Kilpailun jälkeen tulokset löytyvät Lynx verkkosivuilta – kilpasarjojen tulokset väliaikoineen paremmuusjärjestyksessä, saattajasarjoihin osallistuneista nimilista.

Hauskaa kisaa!
Lynx

 

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media