Koululiikuntaliiton puheenjohtajan tervehdys

Suunnistus on Koululiikuntaliiton suurin yksilölaji. Se kerää tänä vuonna Veikkolaan, Kirkkonummen kauniiseen luontoon, yli 1 500 suunnistajaa. Mukana tulee satoja kannustajia ja huoltajia. 

Suunnistus on taitoa sekä hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa vaativa laji, jota voi harrastaa vauvasta vaariin. Metsässä liikkuminen ja suunnistustaito on kansalaistaito. Suunnistuksen harrastaminen on tuhansille suomalaisperheille yhteinen liikuntamuoto.

Suunnistus on myös huippu-urheilua ja suomalaiset ovat siinä maailman huippuja. Meillä on maailmanmestareita niin miehissä kuin naisissa. Kisojen suojelija, järjestävän seuran kasvatti ja maailmanmestari Mårten Boström on hyvänä esimerkkinä kaikille.

Liikunnan tärkeä tehtävä on tuottaa iloa ja elämyksiä, terveyttä, kasvua sekä hyvinvointia. Suunnistus on näiden suhteen yksi parhaimmista ja monipuolisimmista liikuntamuodoista. Suunnistus on myös haastavaa, koska se vaatii ripeiden jalkojen lisäksi myös rutkasti älyä ja harkintakykyä. Ensimmäisenä maaliin ei tule se, joka on nopein, vaan se, joka osaa matkan varrella lukea taitavimmin maastoa ja käyttää taitavasti aivojaan. Suunnistuksessa yhdistyy niin kisailijan fyysinen kunto kuin tieto, kokemus ja osaaminen.

Haluan lämpimästi kiittää kisojen järjestäjää Lynx ry:tä ja kaikkia niitä tahoja, jotka mahdollistavat Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailut tänä vuonna. Teidän työnne ansiosta lapset ja nuoret pääsevät kokemaan liikunnan elämyksiä maamme upeimmassa maastossa.

Toivotan reipasta mieltä kaikille osanottajille!

 


Raija Vahasalo
Koululiikuntaliiton puheenjohtaja

Yhteistyössä: