Valitse kieli:

SM-pitkä  R1 3.–4.9.2016 

Alustavat kilpailuohjeet

Tarkista lopulliset kilpailuohjeet kilpailukeskuksen ilmoitustaululta kilpailupäivänä! Julkaisupäivän 28.8.2016 jälkeen tehdyt päivitykset on korostettu tekstiin.

Kilpailun johto ja valvonta

Kilpailunjohtaja: Tuija Soanjärvi, tuijasoanjarvi(at)gmail.com, 044 044 2314

Varakilpailunjohtaja: Anders Westerlund, antta(at)ok77.fi, 050 436 3255

Ratamestariryhmän johtaja: Jouni Junkkaala, jone(at)ok77.fi, 040 342 4493

Tulospalvelun johtaja: Ville Koponen, ville(at)lynx.fi, 050 520 7992

TA-valvoja (SSL): Tauno Haapasaari, LS-37

Ratavalvoja: Jorma Helin, Rasti-Jyry

Tiedotuksen yhteystiedot

Sähköposti:  suunnistus.sm2016(at)gmail.com

Puhelin: 040 320 6947

Tuomarineuvosto

Puheenjohtaja: Ville Luoma / HiKi

Jäsen: Riikka Kivelä / VeVe

Jäsen: Henrik Palmen / Essu

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailuista vuodelle 2016 annettuja erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita. 

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus ja maali sijaitsevat maasto-olosuhteissa entisen sorakuopan alueella. Toimintojen sijoittuminen kilpailukeskukseen selviää opaskartasta (ilmoitustaulu, kilpailujen www-sivut bit.ly/SM-pitka2016)). Kilpailukeskus avataan klo 7. Kilpailukeskuksen osoite on Korsolammentie 33, Kirkkonummi. Kilpailukeskukseen ei saa ajaa omalla autolla, katso tarkemmin kohta ”Liikenteen opastus”.

Kilpailukeskusalueen vieressä sijaitsevat Kirkkonummen vedenottamo sekä Meikon ulkoilualueen pysäköintipaikka. Niille kulku on pidettävä vapaana koko viikonlopun ajan. Kilpailukeskus on pohjavesialuetta, mikä on osaltaan rajoittanut kilpailukeskustoimintojen toteutusta. 

Avotulen teko ja tupakointi on kaikkialla kilpailukeskuksessa kielletty. 

Roskat on ehdottomasti joko itse vietävä pois tai laitettava järjestäjien varaamiin roska-astioihin kaikkialla liikuttaessa.

Kilpailukeskuksessa on tilaa seurateltoille sekä pysäköinti polkupyörille.  Kilpailukeskuksen alueella yöpyminen on kielletty.

Liikenteen opastus

Opastus alkaa kantatien 51 (Jorvaksentie) ja Kirkkonummentien liittymästä (liittymä n:o 18). Pohjoisesta päin tultaessa opastus alkaa Volsintien ja Myllykyläntien risteyksestä. Opasteet ovat paikoillaan perjantaista 2.9.2016 klo 18 alkaen. 

Kilpailijoiden liikkuminen omilla moottoriajoneuvoilla Myllykyläntietä tai Buraksentietä kilpailukeskukseen ei ole sallittua.

Paikoitus ja siirtyminen kilpailukeskukseen

Kilpailijoiden paikoitus on peltopysäköinti, osoite Myllykyläntie 25 Kirkkonummi. Paikoituksesta kilpailijat kävelevät Myllykyläntietä pitkin kilpailukeskukseen noin 2,5 km matkan. Varaa aikaa paikoitukseen ja kilpailukeskukseen siirtymiseen.

Pysäköintimaksu on 10 €/auto/viikonloppu. Maksulla katetaan järjestäjien kustannuksia teiden ja alueiden käytöstä. Pysäköintimaksu maksetaan infoon kilpailukeskuksessa.

Kutsuvieraita ja mediaa varten on kilpailukeskuksessa pieni pysäköintialue.

Kilpailupaikka on lähellä hyviä julkisen liikenteen yhteyksiä ja kilpailukeskukseen pääsee polkupyörällä. Kirkkonummen rautatieasemalta on kilpailukeskukseen noin 5 km. Siirtymisen asemalta kilpailukeskukseen voi tehdä omalla polkupyörällä, jos se on mukana, tai taksilla. Kirkkonummen rautatieasemalla on taksitolppa (Lähitaksi 0100 7301), ja järjestäjät päästävät taksilla liikkuvat aina kilpailukeskukseen asti. 

Järjestäjät eivät tarjoa erillistä pysäköintialuetta matkailuvaunuille tai -autoille. Saapuvista asuntovaunuista ja linja-autoista tulee ilmoittaa etukäteen sähköpostilla: ari(at)ok77.fi.

Viikonlopun aikana Myllykyläntiellä saattaa olla paljon muuta liikennettä. Kilpailijoiden on ehdottomasti noudatettava liikennesääntöjä, varovaisuutta sekä järjestäjien ohjausta tiellä liikkuessaan!

Kartta

Kilpailukartta on 6-värinen, mittakaava 1:15 000, käyräväli 5 m, offset-painatus 8/2016. Kartan uudelleenkartoituksen on tehnyt Arvo Paulin. Kartta on nähtävissä lähtökarsinassa. Kartan koko sekä karsintakilpailussa että finaaleissa A4. Sarjalla H21 on finaalissa kartanvaihto. Kartta on saumatussa muovikotelossa.

Karttamerkillä  ×  (pieni erikoiskohde, kohoutuva) on kuvattu kolmenlaisia kohteita:

  • teltta/katos (asuttu)
  • pari metriä korkea puinen "kota"
  • bunkkerin suuaukko (merkitty maastoon keltaisella nauhalla)

Karttamerkillä  ○  (pieni erikoiskohde, laakea) on kuvattu kahdenlaisia kohteita:

  • miilunpohja (erottuu maastosta hyvin heikosti)
  • bunkkerin suuaukko (merkitty maastoon keltaisella nauhalla)

Karsinnan rastilla 46 on käytetty sekä määritteissä että kartalla erikoismerkkiä × . Merkki kuvaa pientä puista kotamaista rakennelmaa (korkeus noin 2 m).  Rastin luoteispuolella on matala juoksuhauta, jota ei ole merkitty karttaan. Lähtöpaikalla on kartta, josta puuttuvan juoksuhaudan sijainti käy ilmi.

Lauantain karsintakilpailujen karttoja ei kerätä pois maalissa. Sunnuntaina finaalikartat  kerätään maalissa A-finaalin lähtökynnyksen sulkeutumiseen  saakka. Karttojen palautus tapahtuu kilpailukeskuksessa klo 11.30 alkaen. Sarjan H21 alkuosan kartat tulevat maastosta palautukseen myöhemmin ja siitä tiedotetaan kuulutuksella.

Rastit

Mallirasti on nähtävissä kilpailukeskuksessa opaspaalun läheisyydessä. Mallirastilla voi tarkistaa emit-kortin toimivuuden.

Rastimääritteet

Rastimääritteet on painettu karttaan. Irralliset rastinmääritteet saa lähtökarsinassa 4 min ennen lähtöä. Ei kiinnitystarvikkeita.

Juomahuolto

Lauantain karsinnoissa ei ole juomarasteja. Sunnuntain B-finaalin juomarastit on merkitty karttaan. A-finaalin juomarastit on merkitty sekä karttaan että rastimääritteisiin. Juomana on vettä.

Molempina päivinä maalissa on tarjolla vettä. Lähtökynnyksellä ei ole tarjolla juotavaa.

Kilpailukeskuksessa on tarjolla vettä. Järjestäjät suosittavat kuitenkin, että kilpailijat tuovat itse tarvitsemansa juomat. 

Maastokuvaus

Katso erillinen ratamestariryhmän johtajan maastokuvaus.

Kielletyt alueet

Maastossa on useita kiellettyjä alueita. Alueiden merkitsemiseen on käytetty keltaista nauhaa. Alueita valvotaan.

Emit-leimaus

Kilpailussa käytetään emit-leimausta. Tarkista emit-korttisi numero lähtölistasta ja kortin toimivuus tarkistuspisteessä mallirastilla opaspaalun läheisyydessä. Virheellinen ja/tai toimimaton emit-kortti on vaihdettava infossa. Kortin toimintakuntoisuuden ja oikean numeron toteaminen ovat kilpailijan omalla vastuulla.

Emit-kortin muutokset ennen kilpailua ilmoittautumisajan päätyttyä voi tehdä sähköpostilla osoitteeseen ville(at)lynx.fi. Kilpailupäivänä emit-kortin muutokset on tehtävä infossa (5 €/numeromuutos). Emit-kortin numeroa ei voi muuttaa lähdössä. Emit-vuokrakortit ovat noudettavissa infosta (5 €/kortti) ja on palautettava infoon suorituksen jälkeen. Palauttamattomasta Emit-vuokrakortista veloitetaan 70 euroa. 

Kilpailunumerot

Kilpailunumerot ovat lähtökynnyksellä kansioissa. HUOM! B-finaalissa käytetään samaa kilpailunumeroa kuin lauantain karsinnassa. Kilpailija, joka ei juokse karsintaa, mutta osallistuu kansalliseen kilpailuun (B-finaaliin), saa kilpailunumeronsa infosta. A-finaaliin jaetaan uudet kilpailunumerot ja ne ovat lähtökynnyksellä kansioissa. A-finaalin numerolapuissa on keltainen pohjaväri. Kilpailunumeroa on käytettävä koko suorituksen ajan. Numero on kiinnitettävä rintaan, eikä sitä saa taittaa. Omat hakaneulat kiinnitykseen. 

Online-rastit

Online-väliaikarasteja käytetään sekä karsinnassa että finaalissa. Väliajat ovat nähtävissä tulossivuilla.

Suunnistusjalkineet

Piikkareiden käyttö on kielletty, nastarit sallittu. 

GPS-seuranta

H21- ja D21-sarjojen A-finaalissa kilpailevat varustetaan järjestäjien toimesta GPS-seurantalaitteella, jonka käyttäminen on pakollista. GPS-liivit jaetaan lähtökynnyksellä ja GPS-laitteet lähtöpaikalla ennen lähtökarsinaa.

Lähtöajat

Lauantain karsinnan lähtöajat ovat nähtävissä kisasivuilla www.lynx.fi/smpitka2016/ viimeistään torstaina 1.9.2016 sekä lauantaina kilpailukeskuksessa ja lähdössä.

Sunnuntain finaalien lähtöajat määräytyvät karsintaerien tulosten selvittyä. Finaalien lähtöajat ovat nähtävänä kisasivuilla viimeistään lauantaina klo 20.00 sekä sunnuntaina kilpailukeskuksessa ja lähtökynnyksellä sekä lähdössä.

Lähtökynnys ja lähdöt

Kilpailuissa on kumpanakin päivänä käytössä vain yksi lähtö. Karsintakilpailussa ja A-finaalissa on käytössä lähtökynnys, B-finaalissa ei ole lähtökynnystä. Lähtöön/lähtökynnykselle on viitoitus, joka alkaa opaspaluulta. Lähtöön ja lähtökynnykselle menevältä tieltä/polulta ei saa poistua. Lähtökynnyksille menevillä teillä voi olla liikennettä, ole varovainen!

Karsintakilpailussa lauantaina ensimmäinen lähtö on klo 11, matkaa lähtökynnykselle on 1,2 km.  Lähtökynnys suljetaan klo 11.30. Lähtökynnykseltä on matkaa lähtöön 200 m.

Sunnuntaina A-finaalin ensimmäinen lähtö on klo 11, matkaa lähtökynnykselle on 1,2 km. Lähtökynnys suljetaan klo 11.30. Lähtökynnykseltä on matkaa lähtöön 650 m (odotteluteltoilta 500 m). Kansallisen kilpailun B-finaalin ensimmäinen lähtö on klo 9, matkaa lähtöön on 2 km.  

Karsintakilpailussa ja A-finaalissa vain lähtökynnyksen määräajassa ylittäneet kilpailijat voivat osallistua kilpailuun, eikä lähtökynnykseltä saa poistua lähtökynnyksen sulkeutumisajan jälkeen. Matkapuhelimia tai muita elektronisia laitteita (kuten näytöllisiä gps-laitteita) ei saa viedä lähtökynnyksen yli. Huoltajat eivät saa tulla lähtökynnyksen yli sen sulkeutumisen jälkeen. 

Lähtökynnyksellä on suojakatos, käymälä ja varusteiden jättöpaikka. HUOM! Kilpailijoilla on oltava omat varustepussit, järjestäjät eivät niitä tarjoa! Näin helpotetaan pussien tunnistamista ja vältetään liiallista muovin käyttöä. Varusteet kuljetetaan kilpailukeskukseen. 

Lähtökynnyksellä kilpailunumerot ovat kansioissa, kilpailunumerot poistetaan lähtökynnyksen sulkeuduttua. Lähtökynnyksellä ja lähdössä B-finaalin osalta on sekä emit-tarkistuslipukkeita että kyniä. Tarkistuslippuun kirjoitetaan kilpailunumero. B-finaalissa ei ole lähtökynnystä, ei varusteiden kuljetusta eikä käymälää.

Toiminnot lähtökarsinassa

5 min: kilpailijat kutsutaan nimellä lähtökarsinaan

4 min: irralliset rastinmääritteet – omat kiinnitystarvikkeet

3 min: emit-kortin nollaus

2 min: mallikartta nähtävillä

1 min: siirtyminen sarjatunnuksen mukaisen karttaämpärin viereen

H21-sarjan A-finaalissa parittomia numeroita käyttävät ottavat kartan H21-1 ja parillisia numeroita käyttävät kartan H21-2. Kilpailijan vastuulla on, että hän ottaa oman sarjansa kartan. Kilpailijan on ehdottomasti juostava K-pisteen kautta.

Sarjat, matkat, noususummat ja rastien määrä

Karsinta

Sarja Pituus Noususumma Rasteja

H21 K1 9,3 km 250m 12

H21 K2 9,3 km 250 m 12

H21 K3 9,3 km 250 m 13

H21 K4 9,3 km 250 m 13

H21 K5 9,2 km 250 m 12

H20 K1 7,3 km 210 m 10

H20 K2 7,4 km 210 m 10

H18 K1 6,7 km 165 m 8

H18 K2 6,7 km 160 m 9

H16 K1 5,0 km 135 m 10

H15 K1 4,7 km 140 m 9

D21 K1 6,4 km 160 m 9

D21 K2 6,5 km 160 m 9

D21 K3 6,4 km 160 m 9

D20 K1 5,8 km 140 m 10

D20 K2 5,7 km 145 m 10

D18 K1 4,5 km 115 m 8

D18 K2 4,6 km 130 m 8

D16 K1 4,1 km 135 m 7

D15 K1 3,7 km 110 m 7

Finaali

Sarja Pituus Noususumma Rasteja

H21 16,3km 515 m 24

H20 10,9 km 355 m 13

H18 9,6 km 305 m 11

H16 7,4 km 230 m 11

H15 6,1 km 175 m 9

D21 11,2 km 340 m 14

D20 8,0 km 250 m 11

D18 6,8 km 170 m 9

D16 6,0 km 175 m 8

D15 4,7 km 150 m 9

H21 B1 10,3 km 295 m 14

H21 B2 10,0 km 295 m 13

H21 B3 9,7 km 290 m 13

H21 B4 9,5 km 290 m 13

H20 B 8,2 km 235 m 9

H18 B 7,2 km 200 m 7

H16 B 5,6 km 165 m 9

D21 B1 7,7 km 220 m 11

D21 B2 7,5 km 220 m 11

D21 B3  6,2 km 190 m 11

D20 B 5,5 km100 m8

D18 B 5,5 km 90 m 7

D16 B 4,5 km 135 m 8

H15- ja D15-sarjoilla ei ole omaa B-finaalia, vaan A-finaalista pudonneet juoksevat finaalissa sarjoissa H16 B ja D 16 B. 15-sarjalaiset lähtevät karsinnan tulosten mukaisessa järjestyksessä sarjan alussa ja 16-sarjalaiset heidän jälkeensä oman karsintasarjansa tulosten mukaisessa järjestyksessä.

Maali ja keskeyttäneet

Maalin jälkeen kilpailija siirtyy leimantarkastukseen. Keskeyttäneiden kilpailijoiden on ilmoittauduttava maalissa ja leimattava maalileimasimella. Myös loukkaantumisesta johtuva keskeytys on ilmoitettava maalihenkilöstölle. Maali suljetaan lauantaina klo 15 ja sunnuntaina klo 16. Karsintakilpailussa karttoja ei kerätä. B-finaalissa kartat kerätään maalissa A-finaalin lähtökynnyksen sulkeutumiseen saakka. A-finaalissa kilpailijat saavat pitää kartan maaliin tultuaan. Kilpailussa ilmenneet epäselvyydet selvitetään itkumuurilla.

Tulokset

Tulokset tulevat kilpailukeskuksessa olevalle tulostaululle ja kisasivuille bit.ly/SM-pitka2016.

Mobiililaitteita pyydetään käyttämään maltillisesti, koska operaattoreiden verkon kapasiteetti on alueella rajallinen.

Kuvaaminen kilpailun aikana

Maastossa on sekä karsinnan että finaalin aikana useampi valokuvaaja sekä muutama videokuvaaja. Yhdellä rastilla on myös miehittämätön videokamera.

Info

Info on auki lauantaina klo 7.30–16 ja sunnuntaina klo 7.00–16.00. Infoon maksetaan myös pysäköintimaksu (10 €/viikonloppu). Emit-muutokset (5 €/numeromuutos) sekä muut kilpailijoiden osallistumiseen ja järjestelyihin liittyvät selvitykset tehdään infossa. Vuokra-emitin saa infosta (5 €/kpl). 

Pukeutuminen, pesu ja käymälät

Pukeutumiselle ei ole järjestäjien toimesta varattu erillistä tilaa.

Peseytymispaikka on kilpailukeskuksessa. Pesuaineiden käyttö on ehdottomasti kielletty ja kiellon noudattamista valvotaan!

Käymälät ovat kilpailukeskusalueella ja lähtökynnyksellä. Lähdössä ei ole käymälää.

Ensiapu

Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa sekä maastossa kilpailukarttaan merkityissä paikoissa. EA-ryhmällä on valmius noutaa maastossa loukkaantunut. EA-ryhmän puhelinnumero on 050 321 2882 (Tom Asklöf)

Palkinnot

Palkintojenjako alkaa sarjoittain tulosten selvittyä ja sen kellonajoista ilmoitetaan tulostaululla sekä kisakuulutuksella. A-finaalissa jaetaan mitalit ja kunniapalkinnot kolmelle parhaalle sekä plaketit sijoille 4–10. B-finaalisarjojen voittajat palkitaan ja palkinnot saa noutaa infosta.

Turvallisuus

Pelastussuunnitelma on kisasivuilla ja infotaululla.

Kuntorastit

Sunnuntaina 4.9.2016 on tarjolla kuntosuunnistus lauantain karsinnan maastossa, lähtö auki klo 9–11. Kartan hinta on 10 €. Kuntosuunnistus maksetaan infoon. Kaksi ratavaihtoehtoa: 5,1 km ja 7,8 km.

Muksula

Muksulaan on ilmoittauduttava etukäteen 27.8.2016 mennessä osoitteella htorpdonner(at)gmail.com. Muksulamaksu on 3 € ja se sisältää mehun, pullan ja hedelmän.

Ravintola ja kahvila

Kilpailukeskuksessa on kahvio sekä ravintola, jossa on tarjolla päivällä keittolounas.

Maksaminen 

Kilpailukeskuksen toiminnoissa (info, ravintola, muksula) voi maksaa vain käteisellä.

Löytötavarat

Kilpailun aikana tiedustelut infosta. Kilpailujen jälkeen tiedustelut tiedotuksen sähköpostista: suunnistus.sm2016(at)gmail.com tai puhelimesta (su 4.9. klo 20 saakka) 040 320 6947.

 

 

Kilpailuonnea!

Lynx & OK77

 


Yhteistyössä:

 

  

  

 

Twiittaa, tykkää, kommentoi: