Valitse kieli:

Sari Anttonen ja Miika Kirmula pitkän matkan Suomen mestarit 2016

Suunnistuksen pitkän matkan Suomen mestaruudet ratkottiin sunnuntaina 4.9.2016 Kirkkonummen Meikolla. Pääsarjojen mestaruudet veivät Keuruun Kisailijoiden Sari Anttonen ja Angelniemen Ankkurin Miika Kirmula. Anttonen voitti noin kahden minuutin erolla. Miesten kisassa kärkikolmikko mahtui noin minuutin sisään, vaikka aikaa kului lähes 1 h 50 min.

SM-mitalit eivät tänä vuonna irronneet helpolla. Siitä pitivät huolen erittäin vaativat radat sekä sateiden jäljiltä märkä ja raskas maasto. Naisten kärkikolmikko oli Sari Anttonen, Saila Kinni ja Emily Kemp, miehissä Miika Kirmula, Hannu Airila ja Fredric Portin.

Sari Anttonen johdossa alusta saakka

Sari Anttonen johti naisten kisaa käytännössä alusta saakka. Moni ihaili gps-seurannassa Anttosen lähes täydelliseltä näyttänyttä etenemistä.

"Alku meni tosi hyvin pitkälle. Lopussa rupesi väsymään ja vähän herpaantumaan. Loppuun tuli kyllä koukkuja", Anttonen kuvaili.

"Kyllä minä lähdin täältä mestaruutta hakemaan", Anttonen sanoi.

Kinnin mukaan hänen päivänsä Meikolla oli hieno.

"Koko ajan piti keskittyä, ja yhtäkkiä olikin jo maali edessä. Tuntui, että matka meni tosi nopeasti. Alussa eivät ilmeisesti reitinvalinnat osuuneet ihan kohdilleen ja niiden toteutuskin oli vähän seilailevaa. Siinä tulee heti takkiin, kun on kovat kilpakumppanit", Kinni kommentoi suoritustaan.

Angelniemen Ankkuria edustava Emily Kemp piti kovasti Meikon maastosta ja pitkän matkan kisan radasta. Omaan suoritukseensa hän oli tyytyväinen.

"Suorituksessa ei ollut tänään mitään poikkeuksellista. Minulla oli hauskaa ja nautin maastosta", kolmossijastaan iloinnut Kemp sanoi.

Miehissä jännitys säilyi loppuun asti

Miesten kisan kärki käytti rataan aikaa lähes tunnin ja 50 minuuttia. Silti kärki mahtui hieman yli minuutin sisään. Fredric Portin johti kisaa suurimman osan matkasta, mutta väsyminen lopussa pudotti miehen pronssille.

"Rata oli todella hyvä. Oli kaksi tosi pitkää väliä, ja reitinvalintaa joutui miettimään molemmilla väleillä. Toisella pitkällä välillä vedin tosi paljon suota pitkin, mikä alkoi jo epäilyttää", Kirmula sanoi.

"Alku meni kohtuullisen hyvin. Lopussa aloin pikku hiljaa väsyä ja tuli pikku herpaantumista", Kirmula kommentoi suoritustaan.

"Alussa jaloissa painoi edellispäivän karsinta ja juoksu oli tukkoista, mutta alkoi sitten kulkea. Tavoite oli MM-kisan jälkeen saada SM-mitali. Sekä rata että maasto olivat todella hienot", lopussa erittäin kovaa vauhtia pitänyt Hannu Airila sanoi.

"En jaksanut ihan painaa loppuun asti. Arvelen, että se ratkaisi. Jos olisin jaksanut pitää vauhtia loppuun asti, olisin ollut lähellä kultaa", Fredric Portin sanoi.

Taustamateriaalia

Tulokset >>

Gps-seuranta >>

Kisaviikonlopun haastattelut >>

Median lisätietopyynnöt

Auli Packalén, auli.packalen(at)gmail.com, 040 845 3045

 

 

 


Yhteistyössä:

 

  

  

 

Twiittaa, tykkää, kommentoi: