Aikuisten suunnistuskoulu
Kevät 2021
Tervetuloa mukaan!

Kompassicup 2021  
Veikkolassa 
Kilpailuinfo

Kissojen Yö 2020
Lisätiedot

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu (NSK) 10. syyskuuta 2019

Veikkolan Bakskogen

ALUSTAVA KILPAILUOHJE

Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävissä tapahtumapaikalla.

Paikka

Veikkolan teollisuusalue, osoite Teollisuustie 9, 02880 Veikkola

Aika

Tiistaina 10.9.2019. Maastoon pääsee klo 17.30 – 19.00.

Pysäköinti

Pysäköinti kilpailukeskuksen läheisyydessä. Noudata pysäköinninohjaajien neuvoja.

Päätoimihenkilöt

Kilpailun johtaja Pietari Vuorensola, ratamestari Joonatan Vuorensola, tulospalvelu Matias Koponen.

Ilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen toivottavaa alla olevan linkin kautta maanantaihin 9.9. klo 20 mennessä. Etukäteen ilmoittautumalla pääset ilmoittautumisjonon ohi ja siirtymään suoraan lähtöön. (HUOM! Vain antamalla kaikki tiedot oikein, pääset siirtymään suoraan lähtöön).

Tapahtumaan voi ilmoittautua myös paikan päällä. Kilpailija täyttää ilmoittautumislomakkeen ja antaa sen infoon ennen lähtöön siirtymistään. Ilmoittautumisten ja tulospalvelun nopeuttamiseksi toivomme kuitenkin ennakkoilmoittautumista maanantai-iltaan 9.9. klo 20 mennessä alla olevasta linkistä. https://forms.gle/AbqsbUNm5L7GAm7EA

HUOM! Ennakkoilmoittautuneet, joilla on oikein ilmoitetut tiedot, voivat mennä suoraan lähtöpaikalle, jossa on kuitenkin ehdottomasti ilmoittauduttava lähdön valvojalle, joka kirjaa kilpailijan lähteneeksi metsään. Jos olet ilmoittautunut ennakkoon ja tietosi ovat muuttuneet, ilmoittaudu infoon ja korjaa tietosi.

Pukeutuminen ja WC

Pukeutuminen maasto-olosuhteissa, ei WC:tä eikä pesua.

Maasto

Kilpailumaasto vanhaa aarnimetsää, jossa runsaasti pienempiä ja suurempia polkuja. Kilpailualue Nuuksion kansallispuiston eteläpuolista aluetta. Kilpailumaaston eteläpuolella Turku-Helsinki moottoritie, jonka alitus vain merkityn alikulun kautta.
Näkyvyys ja kulkukelpoisuus ovat enimmäkseen hyvät. Maastossa on runsaasti polkuja ja kulku-uria.

Kartta, sarjat ja radat

Kartan mittakaava on 1:10 000, käyräväli 5 m ja kartoitusvuosi 2018. Mallikartta on infossa ja lähdössä. Rastimääritteet on tulostettu karttoihin paitsi rastireittisarjoissa, joissa ei käytetä rastimääritteitä. Ei irrallisia rastimääritteitä.

Sarja Matka km

 • D 8RR 2,7/2,2*
 • H 8RR 2,7/2,2*
 • D 10RR 2,7/2,2*
 • H 10RR 2,7/2,2*
 • D 10 2,2
 • H 10 2,2
 • D 12TR 1,9
 • H 12TR 1,9
 • D 12 2,4
 • H 12 2,4
 • D 14 3,0
 • H 14 3,0
 • D 14L 2,4
 • D 16L 3,0
 • H 14L 2,4
 • H 16L 3,0

* = matka viitoitusta/optimireittiä pitkin.

Ei-kilpasarjoissa (S8RR, S10RR, S10, S12TR, S12 ja S14) ovat samat radat kuin kilpasarjoissa, mutta lapsi voi lähteä iästään riippumatta haluamalleen radalle yksin, parin tai saattajan kanssa.

Ennen lähtöä

Ennakkoilmoittautuneet, joilla on oma emit kortti menevät suoraan lähtöön ja ilmoittautuvat siellä lähdön valvojalle. Muut ilmoittautuvat infossa ennen lähtöön siirtymistä. Lähtöön on viitoitus noin 800 m.
HUOM! Varmistathan että lapsi suunnistaa sillä emit-kortilla, jonka numero on annettu ennakkoilmoittautumisessa. Jos numero muuttuu, täytä ilmoittautumislomake infossa. Ilman omaa Emit-korttia suunnistavat ilmoittautuvat paikan päällä infoon, josta saa emit-kortin lainaksi. Huomaa, että lainattavia emit-kortteja on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä. Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti tulospalveluun maastosta tultuasi! Hävinneestä Emit-kortista veloitetaan 70 euroa.

Toiminta lähdössä

Kun saavut lähtöön ilmoittaudu lähdon valvojalle, joka ohjaa oikeaan karsinaan ja kirjaa ennakkoilmoittauneet lähteneiksi. Maastoon voi lähteä haluamaansa aikaan kello 17.30-19. Kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailunumeroita. Huomatkaa sarjakohtaiset jonot, niin metsään lähtö sujuu jouhevammin. Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin: RR-radat omassa karsinassaan ja muut omassaan. HUOM! Lähdössä on myös Espoorasteille ja Rakentajarasteille omat lähtökarsinansa.

Ensimmäisellä ”portaalla” (3 minuuttia lähtöön) RR (rastireitti) ja HD 10-sarjan suunnistajat voivat tutustua ratoihinsa. Kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia, jotka neuvovat karttojen luvussa.

Toisella portaalla (2 minuuttia lähtöön) RR-/H/D10-sarjalaiset saavat oman karttansa ja RR-sarjalaisille annetaan tarvittaessa lyhyt opastus. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

Kolmannella portaalla (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

Lähtö

Emit-kortti nollataan. Aika lähtee käyntiin, kun kortti nostetaan lukijasta. Ei siis ole ongelmaa, vaikka joutuisi vähän odottamaan vuoroaan. Lähtöportaiden suluissa olevat ajat ovat ohjeellisia. Niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

Radalla

Rastit on merkitty tavanomaisin rastilipuin ja rastin tunnus löytyy rastileimasimesta.

RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Viitoitus on yhtenäistä valkoista muovinauhaa. Radalla on mahdollista tehdä rastiväleillä reitinvalintoja (oikaista) viitoitukselta. Rastien tunnukset ovat RR1, RR2...

TR – tukireittirata, jossa rastit ovat hieman sivussa em. viitoitukselta. Voi kulkea viitoitusta apuna käyttäen tai siitä välittämättä. Rastit on merkitty rastimääritteissä olevilla rastitunnuksilla.

Suorat radat –Rastit on merkitty rastimääritteissä olevilla rastitunnuksilla.

H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on sama kuin H/D12 –sarjan rata.

H/D16L sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän harrastaneille 15- ja 16-vuotiaille. Rata on sama kuin H/D14 –sarjan rata

Viimeinen rasti on kaikilla sarjoilla sama.

Maaliintulon jälkeen

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Ajanotto päättyy maalileimaukseen. Maaliin tulon jälkeen siirry NSK:n tulospalveluun (Lynxin keltainen teltta).

Tulospalvelussa anna emit-leimasin tulosten purkuun. Palauta laina-emit tulospalveluun.

HUOM!!! Kaikkien, siis myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden, täytyy käydä ilmoittautumassa tulospalvelussa maaliin tulleeksi ennen poislähtöään.

Tulokset

Tulokset julkaistaan Lynxin nettisivuilla torstaina 12.9.

Lynx

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media