Aikuisten suunnistuskoulu
Kevät 2021
Tervetuloa mukaan!

Kompassicup 2021  
Veikkolassa 
Kilpailuinfo

Kissojen Yö 2020
Lisätiedot

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Lynx järjestää Suunnistavan Uudenmaan avoimen AM-pitkän matkan sekä -viestikilpailun Kirkkonummen Meikon alueella. Maastot kuuluvat Uudenmaan hienoimpiin suunnistusmaastoihin, joissa viimeksi on järjestetty pitkän matkan SM-kisat vuonna 2016.

Maasto on pääosin hyväkulkuista ja avointa kalliomaastoa, mutta paikoitellen menoa hidastavat hyvin jyrkänteiset ja pienipiirteiset rinteet, erikokoiset suot ja korjaamatta jääneet kaatuneet puut. Alue on menneen koronakevään ja -kesän aikana ollut ulkoilijoiden suuressa suosiossa, mistä johtuen varsinkin merkityt ulkoilureitit ovat hyvin kuluneita ja leventyneitä. Ulkoilijoiden lisäksi alueen hirvieläinkanta on saanut aikaan lukuisia pienempiä kulku-uria, joita ei kaikkia karttoihin ole merkitty.

Kartat ovat SM2016-karttojen pohjalta tänä kesänä Arvo Paulinin toimesta ajantasaistettuja, ja ne ovat luotettavia ja paikkansa pitäviä. Sarjasta riippuen mittakaava on joko 1:15 000, 1:10 000 tai 1:7 500. Ratamestariryhmä Juha Miettisen johdolla on laatinut henkilökohtaiselle pitkälle matkalle radat, jotka vaativat hyvää kuntoa, reitinvalintataitoa ja ennen kaikkea sujuvaa ja suunniteltua etenemistä. Rastit ovat selkeissä pisteissä. 

Henkilökohtaisen kilpailun lähtö 2 sijaitsee melko jyrkän ja korkean mäen päällä. Veteraanit ja juniorit, varatkaa vähän enemmän aikaa lähtöön siirtymiseen. Nousu lähtöön on hidas ja raskas.

Henkilökohtaisessa kilpailussa rastimääritteet ovat painettuina karttoihin lukuunottamatta neljää ikämiesten sarjaa (H50 - H65), joilla ne eivät karttaan mahtuneet. Näille on irtomääritteet lähdössä, huomioikaa tämä. Rastien koodit on painettu myös rastinumeroiden perään.

Juuri ennen henkilökohtaisen kilpailun viimeistä rastia ylitetään leveä oja melko kapeaa siltaa pitkin. Kaikki sarjat kulkevat samasta paikasta, joten olkaa varovaisia sillalla ja ottakaa kanssakilpailijat huomioon. Varsinkin märkänä tai kuraisena silta saattaa olla liukas. Maali on etämaali, joten muistakaa käydä purkamassa Emit-korttinne tuloksen saamiseksi.

Viestissä tarjolla on lyhyehköt, enemmän keskimatkatyyppiset radat, jotka pienipiirteisessä maastossa hajontoineen edellyttävät tarkkuutta ja hyvää oman suorituksen hallintaa. Viestin lähtö suuntautuu myös jyrkkään rinteeseen, olkaa varovaisia ja maltillisia. Ei kisaa ratkaista vielä K-pisteellä. Kostealla kelillä myös viimeiselle rastille kannattaa tulla varovasti.

Lasten radat tukeutuvat henkilökohtaisessa kisassa ulkoilualueen polkuihin ja järvenrantoihin. Viestimaasto on sen verran haastavaa ja polkuja vähän, että aivan nuorimmille sarjoille maastoon ja karttoihin on merkitty ylimääräisiä viitoituksia suoritusta auttamaan. Tutustukaa järjestäjien ohjeisiin tästä!

Varsinkin kauniin ilman sattuessa alueella saattaa liikkua runsaasti muita ulkoilijoita. Olkaa varovaisia. Elämme edelleen korona-aikaa, älkää tulko oireisina kisapaikalle, välttäkää tiiviitä ryhmiä ja huolehtikaa käsihygieniasta. Noudattakaa myös SSL:n ja kisajärjestäjien antamia ohjeita.

Antoisaa suunnistusviikonloppua!

Tommi Tervakangas
Espoon Suunta
valvoja

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media