Aikuisten suunnistuskoulu
Kevät 2021
Tervetuloa mukaan!

Kompassicup 2021  
Veikkolassa 
Kilpailuinfo

Kissojen Yö 2020
Lisätiedot

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Lynxissä on aktiivista ja iloista nuorisotoimintaa kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Tule mukaan suunnistamaan!

Miten mukaan toimintaan?

Suunnistus Lynxissä aloitetaan yleensä Suunnistuskoulussa. Suunnistuskoulussa opetellaan suunnistuksen perustaidot, jotta lapsi voi siirtyä mukaan nuorten harraste- ja kilpailuryhmiin. Suunnistuskoulun opetukseen kuuluu mm. karttamerkkien opettelu, kartan suuntaaminen, oman olinpaikan määrittäminen sekä reittien suunnittelu. Lisäksi tietenkin nautitaan metsässä juoksemisesta ja vaihtelevasta luonnosta yhdessä kavereiden kanssa! Suunnistuskouluun osallistutaan yhdessä oman huoltajan kanssa, jolloin myös oma isä tai äiti - tai vaikka isovanhempi - oppii samalla suunnistuksen alkeet lapsen kanssa!

Lynx nuoret

Kun lapsi on oppinut perustaidot ja uskaltaa mennä ilman omaa vanhempaa metsään, hän voi siirtyä nuorten ryhmiin. Noin 10-vuotiailla ja vanhemmilla riittää Suunnistuskoulussa usein vain joko kevät- tai syyskausi, jonka jälkeen hän on valmis siirtymään muiden samanikäisten kanssa nuorten ryhmiin. Sielläkin ohjaajat neuvovat ja opastavat ja sovittavat harjoituksen taitotasoa vastaavaksi. Nuoremmat (6 - 7 vuotiaat) tarvitsevat koko kauden ennen kuin perusasiat ovat hallussa. Ja suunnistuskoulun voi käydä tarvittaessa vaikka seuraavana vuonna uudestaan!

Miten mukaan jos suunnistus jo tuttua?

Entä jos nuori on jo oppinut perustaidot partiossa tai koulussa ja haluaa kehittää suunnistustaitojaan suunnistusseuran harjoituksissa? Tällöin on hyvä ottaa yhteyttä Lynxin nuorisovastaavaan (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) ja kysyä, miten hypätä mukaan toimintaan. Jos suunnistuksen perustaidot on hallussa ja juoksukuntoa riittää muiden mukana juoksemiseen, voi tulla mukaan suoraan nuorten ryhmiin. Valmentajat huomioivat taitotason ja sovittavat harjoitukset taitojen mukaan. Myös tässä vaiheessa oma huoltaja on hyvä olla mukana perässä juoksijana, jos nuori on vielä epävarma omista taidoistaan.

Miksi tulla mukaan Lynxin toimintaan?

Lynxissä on aktiivista ja iloista sekä korkeatasoista suunnistusvalmennusta kaikille nuorille, jotka haluavat kehittyä suunnistajina ja pitää hauskaa hyvässä seurassa. Toimintamme pyörii koko vuoden ympäri unohtamatta suunnistusta talvellakaan. Taitoharjoitusten lisäksi nuoremme nauttivat laadukkaasta juoksutekniikkaharjoittelusta, yhteislenkeistä, talvikauden saliharjoittelusta sekä yhteishenkeä kohottavista leireistä. Osallistumme joukolla kilpailuihin, niin henkilökohtaisiin kuin viesteihinkin - Suomessa ja ulkomailla.

Lynxin nuorisovastaava

Max Packalén
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 40 519 2900

 

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media