Aikuisten suunnistuskoulu
Kevät 2021
Tervetuloa mukaan!

Kompassicup 2021  
Veikkolassa 
Kilpailuinfo

Kissojen Yö 2020
Lisätiedot

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

nuortenryhmat

Suunnistuskoulu

Suunnistuskoulun voi aloittaa lähestulkoon missä iässä vain. Ikärajoja ei erikseen ole, mutta alle eskarilaisille toivomme aina mukaan oman huoltajan. Muutenkin varsinkin nuorimpien suunnistuskoulutaipaleella on mukavaa, jos huoltaja siinä samalla on mukana opiskelemassa lajin taitoja. Lynxin suunnistuskoulussa opetellaan perusasiat, leikitään ja treenaillaan yhdessä ja kun lapsesta siltä tuntuu, hän on tervetullut siirtymään mukaan muiden ryhmiemme toimintaan.

Suunnistuskoulu alkaa vuosittain huhtikuussa. Kesä-heinäkuussa suunnistelemme kukin tahoillamme, pidämme mahtavia leiripäiviä ja jatkamme sitten suunnistuskoulun parissa taas elokuussa.

Mini-Ilvekset, alle 10v

Pienimmät suunnistustaidon hallitsevat kokoontuvat treeneissä omana Mini-Ilves-ryhmänään. Tähän on hyvä siirtyä suunnistuskoulusta siinä vaiheessa, kun karttamerkit ovat jo tuttuja ja helpot suunnistustehtävät sujuvat.

Vauhti-Ilvekset, 10-13v kilpa- ja harrasteryhmä

Kun suunnistuksen perustaidot ovat hallussa, lapsi voi siirtyä junnuryhmämme toimintaan mukaan. Suunnistamme kesäkaudella yhdessä viikoittain ja osallistumme monipuolisesti seuran toimintaan muutenkin. Talvikaudella tarjolla on monipuolista treeniä kartta- ja juoksuharjoituksista jumppatuokioihin ja leiriviikonloppuihin.

Suunnistusharjoituksissa jokainen saa tasolleen sopivaa haastetta ja osaavat valmentajat auttavat sopivien ratojen valinnassa sekä käyvät niitä harjoitusten jälkeen yhdessä nuorten kanssa läpi. Suunnistuskipinän syttyminen ja iloinen yhdessä tekeminen on ryhmässä keskeisessä roolissa, mutta menestystavoitteiset ja kilpailuhenkiset nuoret saavat halutessaan lisäharjoituksia sekä myös ohjeistusta viikoittaiseen harjoitteluun.

Jukomiila, 14-18v valmennusryhmä

Kilpailuissa käyviä nuoria varten Lynxissä toimii oma valmennusryhmä. Ryhmäläisten omat tavoitetasot voivat vaihdella, mutta yhteisenä tekijänä on kilpailuihin ja viesteihin osallistuminen sekä henkilökohtainen kehittyminen. Tuemme nuoria suunnistajia taipaleellaan tarjoamalla laadukasta suunnistusvalmennusta kunkin urheilijan tarpeisiin sopivasti. Halutessaan nuori saa Lynxin viikko-ohjelman kautta suurimman osan viikon treeneistään ja jokaisen oma harjoitusrunko mietitään erikseen kuntoon yhdessä henkilökohtaisten valmentajien kanssa. Tarjolla on juoksutekniikkaoppia, lihaskuntoharjoituksia, yhteisvaelluksia sekä tietysti erilaisia suunnistus- ja juoksuharjoituksia ja leirejä suunnistuksen kuivaharjoittelua unohtamatta. Valmennusryhmäläisten kunnon kehitystä testataan vuosittain erilaisilla testeillä.

Jukomiila-ryhmäläiset toimivat suurelta osin yhdessä aikuisten valmennusryhmän kanssa, mikä tekee siirtymän aikuisryhmään sitten myöhemmin helpommaksi. Seuran hyvä yhteishenki näkyy myös nuorten ja aikuisten välisen kanssakäymisen helppoutena ja upeana yhteisharjoittelu- ja tsemppiporukkana.

Tunturi-Ilvekset, 14-18v harrasteryhmä

Harrasteryhmämme on tarkoitettu 14-18-vuotiaille nuorille, jotka pitävät suunnistuksesta, mutta eivät ole niinkään kiinnostuneita kilpailemisesta. Ryhmän toimintaan kuuluu Lynxin harjoitusten hyödyntäminen sopivalla tavalla ja mukava yhdessäolo ja tekeminen, myös suunnistuksen ulkopuolella.

Ryhmän hioutuessa ja koronan hilliintyessä voimme miettiä myös yhteisiä kuntojoukkueita ja tapahtumia suunnistuksen ulkopuolella (esim. Megazone, Escape Room, melonta,… vain taivas on rajana). Riittää, kun pidät suunnistuksesta ja omaat suunnistuksen perustaidot, näitä toki vielä treenaamme virtuaalisesti ja rastien yhteydessä.

Harjoitukset ja tapahtumat

Kuten kaikki Lynxin järjestämät harjoitukset, tiedot nuortenkin harjoituksista tulevat Lynxin Nimenhuuto -palveluun lynx.nimenhuuto.com. Saadaksesi tunnukset palveluun, ota yhteyttä Lynxin nuorisopäällikköön. Kaikissa harjoituksissa ratojen haastavuus vaihtelee tasoilla hyvin helppo - helpohko - keskitaso - vaativa.

 

Nuorten ryhmien vastuuvalmentajat 

Nuorisopäällikkö

Max Packalén
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 40 519 2900

 

Nuorten 9-13v valmennus- ja harrasteryhmä

Marko Närvä

Nuorten 14-18v valmennusryhmä

Anna Ojapalo

Nuorten 14-18v harrasteryhmä

Kirsi Isoherranen

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media