Päivitämme tänne uutisia ennen kisoja, niiden aikana ja kisojen jälkeen. Helpoin seurata KLL-uutisvirtaa on Facebookissa tai Twitterissä. Käy tykkäämässä Facebookissa KLL Suunnistus -sivusta. Twitterissä saat päivitykset seuraamalla @lynxsuunnistus-tiliä ja #kllsuunnistus-tägiä.

 

Löytötavarapäivystys su 6.9.2015 saakka
31.8.2015

Kisoista on kerätty talteen kasa löytytavaroita, joista osa on jo löytänyt omistajan. Löytötavaroiden perään voi kysellä su 6.9.2015 saakka soittamalla tai viestittämällä numeroon 040 320 6947 ja sähköpostitse osoitteesta ollipekka.heikkila(at)outlook.com.

 

Viestin pesupaikka tänään Vuorenmäen koululla, myös uimarannat käytössä
29.8.2015

Viestin jälkeen pesulle pääsee Vuorenmäen koululle. Matkaa kisakeskuksesta tulee noin 1,5 km. Reitin löydät opaskartasta >> Muistakaa ehdottomasti jättä kengät ulos!

Myös uimarannat ovat käytössä: Veikkolan keskustan tuntumasta, noin 2,5 kilometrin päässä kilpailukeskuksesta löytyy Lammaskallion uimaranta (osoite: Lammaskalliontie, Kirkkonummi). Vajaan 10 minuutin ajomatkan päässä on upea Tampajan uimaranta (osoite: Tampajankuja, Kirkkonummi).

 

KLL Ylen Uudenmaan uutisissa klo 18.22 ja myöhemmin Yle Areenassa
28.8.2015

Yle Uutiset vieraili tänään kisoissa tekemässä juttua, joka tulee ulos Ylen Uudenmaan uutisissa klo 18.22. Eikä hätää, jos pätkä jää palkintojenjaon takia näkemättä. Yle Areenasta juttu on nähtävissä kahden viikon ajan.

 

Henkilökohtainen kisa upeissa tunnelmissa sateesta huolimatta
28.8.2015

KLL Suunnistuksen henkilökohtainen kilpailu on nyt käyty. Vaikka sadetta me järjestäjät emme olleetkaan tilanneet, tunnelma oli silti loistava.

Seuraavana ohjelmassa on palkintojenjako. 9-13-vuotiaiden sarjoissa palkitaan 12 parasta ja 14-20-vuotiaissa 8 parasta. Olkaahan ajoissa palkintojaossa viimeistään klo 17.30, jolloin palkittavien järjestäytyminen alkaa.

 

Kilpailukuulutusta voi seurata netissä
28.8.2015

Täältä pääset seuraamaan kisojen kuulutusta livenä >>

 

Vajaa tunti aikaa avajaisiin!
28.8.2015

Hyvää huomenta kilpailijat. Avajaisiin on enää vajaa tunti aikaa ja ensimmäiset lähdöt starttaavat klo 11.00. Muistutuksena vielä, että lähtöön on matkaa noin 2,6 km. Molempiin lähtöihin alkaa puna-keltainen viitoitus opaspaalulta. Viitoitus haarautuu loppuosassa, jota ennen on WC.  Risteyksestä lähtöön 1 johtaa valkoinen viitoitus. Tarkista risteyksessä opastauluista, että kuljet omaan lähtöösi. Viitoitus kulkee suurimmaksi osaksi tien reunaa pitkin.
Varaa aikaa lähtöön siirtymiseen ja noudata varovaisuutta! 

 

Linkki Online-tulospalveluun lisätty
28.8.2015

Täältä pääset Online-tulospalveluun >>

 

Alustavat kilpailuohjeet julkaistu
26.8.2015

Alustavat kilpailuohjeet löytyvät nyt täältä >>

 

Tänä vuonna luvassa ulkoilmadisco
25.8.2015

Kisadisco on monelle yksi KLL:n tärkeimpiä tapahtumia. Tänä vuonna päästään todella nauttimaan Etelä-Suomen pimenevistä syyskesän illoista, sillä disco pidetään festarihengessä ulkona, aivan kilpailukeskuksen tuntumassa.

Discoalue on aidattu ja sinne pääsee vain kisarannekkeella. Vaikka tanssiessa tulee lämmin, kannattaa pukeutua säänmukaisesti ja varautua siihen, että parketin sijaan alustana on hiekka!

 

Lähtölistat on nyt julkaistu
25.8.2015

Henkilökohtaisen kilpailun lähtölistat sarjoittain ja kunnittain löytyvät nyt Tulospalvelu-sivultamme. Samalla kun alatte suunnitella aikatauluja, ottakaa huomioon, että lähtöihin on matkaa n. 2,5 km. Suosittelemme, että erityisesti nuorimmat, kävellen liikkuvat kilpailijat varaavat lähtömatkaan ainakin 40 minuuttia.

Syynä pitkähköihin lähtömatkoihin on Turun moottoritie, jonka ylitys ja alitus onnistuvat turvallisesti vain muutamasta kohdasta.

 

Lähtöön pääsee ilman ranneketta
25.8.2015

Jokaiselle KLL Suunnistukseen osallistuvalle on ranneke kunnittain jaettavissa kuorissa. Ranneketta tulee käyttää koko kisojen ajan. Jos kuitenkin lapsi tai nuori ei käytä järjestäjien majoitusta ja ruokailuja eikä tule discoon, ranneke ei ole pakollinen. Lähtöön pääsee ja kilpailukeskuksessa voi liikkua ilman ranneketta.

 

Tärkeää: Kuntamateriaalien noutajalla oltava lista varatuista majoituksista ja ruokailuista henkilöittäin
23.8.2015

Kirjekuoressa oleva kuntamateriaali noudetaan infosta hyvissä ajoin ennen ensimmäisiä lähtöjä. Kuntamateriaali sisältää ohjeet, rannekkeet sekä mahdolliset etukäteen tilatut ruokaliput. Jotta saatte jaettua oikeanlaiset rannekkeet ja ruokaliput oikeille henkilöille, ottakaa ehdottomasti mukaan lista, josta nämä tiedot näkyvät. Lista kannattaa rakentaa niin, että siinä on kilpailijan tai huoltajan nimi sekä se, mitä majoitus- ja/tai ruokailupaketteja tai ruokalippuja hänelle on tilattu.

Ilmoittautumisen yhteydessä järjestelmään on syötetty ainoastaan majoitus- ja ruokailupakettien sekä ruokalippujen lukumäärät. Jos kuntanne osallistujilla ja huoltajilla on erilaisia yhdistelmiä, rannekkeiden ja lippujen jako ilman listaa on erittäin hankalaa. Listaa ei tarvita infossa materiaalia noutaessa, vaan se on työkalu materiaalien jaosta vastaavalle yhteyshenkilöllenne.

Jokaiselle ilmoittautuneelle kilpailijalle on ranneke, jonka väri riippuu siitä, onko hänelle tilattu majoitus- tai ruokailupaketti. Rannekeiden värit ja käyttöohjeet löytyvät täältä >>

 

Koululiikuntaliiton puheenjohtajan tervehdys
21.8.2015

 

Koululiikuntaliiton puheenjohtaja Raija Vahasalo pitää suunnistusta ja metsässä liikkumista kansalaistaitona. Hänen mukaansa suunnistus vaatii ripeiden jalkojen lisäksi älyä ja harkintakykyä. Lue Raija vahasalon tervehdys kokonaisuudessaan täältä >>

 

Ilmoittautuminen suljettu - Tarkistakaa tiedot ajoissa!
20.8.2015

KLL Suunnistuksen ilmoittautuminen on nyt suljettu. Muistakaa käydä tarkistamassa annetut nimi-, emit-, majoitus- yms. tiedot sekä maksutiedot mahdollisimman pian, sillä korjausten tekeminen on huomattavasti helpompaa ja stressittömämpää nyt kuin viime tipassa. Tietojen tarkistaminen onnistuu kirjautumalla järjestelmään. Virheiden korjauspyynnöt sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Viestin juoksujärjestyksiä pystyy juoksujärjestyksiä pystyy vielä lisäämään ja muokkaamaan perjantaihin 28.8. klo 18 saakka.

Ilmoittautumispalveluun pääsee täältä >>

 

1500 ilmoittautuneen raja rikki
20.8.2015

Odotimme Veikkolaan noin puoltatoista tuhatta suunnistajaa. Raja rikkoutui, ja henkilökohtaiseen kilpailuun on ilmoittautunut 1512 suunnistajaa. Viestissä joukkueita on yhteensä 337, mikä tarkoittaa yli tuhatta juoksijaa. Jokainen osalllistuja ja huoltojoukkoon kuuluva on lämpimästi tervetullut Veikkolaan!

 

Ratavalvojan lausunto
18.8.2015

Kilpailunvalvoja Hannu Lammi on antanut varsin postiivisen lausunnon KLL-kilpailujen radoista. Hänen mukaan tämänvuotinen kilpailun maasto on erinomainen KLL:n suunnistumestaruuskisoihin. Se tarjoaa polkuja, kovapohjaisia kallioita sekä sopivan pehmeitä soita etenemiseen. Kartta on tasalaatuinen, selkeälukuinen ja hyvin yeistetty. Lammi antaa tunnustusta myös ratamestari Kai Hilolle. Radat ovat vaativuudeltaan keskitasoa ja tarjoavat nuorille huippusuunnistajille vauhdikasta suunnistusta ja harrastelijatasolle onnistumisen elämyksiä. Lue ratavalvoja koko lausunto täältä >>

 

Erityislapset voivat osallistua kilpailuun
18.8.2015

Erityislapset voivat osallistua KLL-kisaan itsenäisesti tai saattajan kanssa. Ilmoittautuminen tehdään normaalisti omaan ikäsarjaan ja lisätietokenttään kirjoitetaan teksti "Erityislapsi". Heidät arvotaan omaan ikäsarjaansa lähtöluettelossa, mutta listataan erillisessä sarjassa tulosluettelossa.

 

Majoitustietoja päivitetty
13.8.2015

Majoitusosioon olemme päivittäneet tietoja hyvien yhteyksien päässä olevista hotelleista. Varaa yöpaikkasi ajoissa.

 

KLL Suunnistus 2015 ilmoittatumispalvelu on avattu
9.8.2015

Ilmoittatumispalvelu kilpailuihin on avattu. Tyypillisesti yksi yhteyshenkilö huolehtii yhden kunnan ilmoittautumisesta. Ilmoittautumiset henkilökohtaiseen ja viestikilpailuun tulee tehdä kuntakohtaisesti 19.8.2015 mennessä ilmoituspalvelun kautta. Ilmoittautumispalveluun tästä.

 

Mårten Boström KLL Suunnistus 2015 -kisojen suojelijaksi
28.7.2015

Tulevien Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskisojen suojelijaksi on lupautunut suunnistuksen maailmanmestari Mårten Boström. Hän on lähtöisin Kirkkonummelta ja järjestävän seuran Lynxin kasvatti.

"Hienoa, että Kirkkonummi on saanut järjestetteväkseen Koululiikuntaliiton suunnistuskisat. Omissa muistoissa KLL erosi kesän muista kisoista, koska siellä edustettiin kuntaa, ei seuraa", Måre sanoo.  Hänen mielestään urheilun yksi tärkeistä opeista elämää varten on se, että opitaan edustamaan muuta kuin itseään ja olemaan ylpeä taustoistaan.

"Esimerkiksi Jukolan viestissä saan usein paremman suorituksen aikaiseksi, uskoakseni juuri sen takia, että sitoudun tehtävääni juosta joukkueen puolesta. KLL:n kisoissa edustetaan useimmiten kotikuntaa, hiukan niin kuin maajoukkueessa kotimaata. Kannattaa tehdä edustamisesta voimavara, jonka tähden tsempataan hiukan tavallista kovempaa. Tsemppiä!"

 

 

Yhteistyössä: