Kirkkonummella on kolme MOBO- eli mobiilisuunnistusrataa: keskustan eteläpuolella Jerikonmäessä, Masalassa ja Veikkolassa. Lisäksi naapurikunnissa on lisää MOBO-ratoja innokkaille. Rastit ovat aina paikoillaan ja MOBO-suunnistusta voi käydä harrastamassa milloin tahansa!

MOBO on nykyaikainen tapa tutustua ja kokeilla suunnistusta. Varustukseksi riittää älypuhelin ja siihen ilmaiseksi ladattava MOBO-sovellus, joka on suunnistajan monitoimilaite – kartta, kompassi ja leimauslaite kaikki yhdessä.

Sovelluksen kartat ovat normaaleja suunnistuskarttoja ja suunnistaessasi voit hyödyntää sovelluksen sisäänrakennettua kompassia. Rastipisteessä on aina QR-koodi ja joillakin radoilla myös NFC-tarra leimausta varten. Leimaustiedot siirtyvät sovelluksesta automaattisesti MOBOn verkkopalvelimelle, jossa on nähtävissä MOBOn tilastot. MOBO-sovellus on kehitetty paikallisia kiintorastiratoja varten ja sen avulla kuka tahansa voi suunnistaa.

Lisätietoja ja ohjeet sovelluksen käyttöönottoon löytyvät Suomen Suunnistusliiton nettisivuilta.

Kirkkonummen MOBO-radat on rakennettu Pomovästin tuella sekä lynxiläisten talkoolaisten ja Kirkkonummen koulujen TET-harjoittelijoiden voimin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *