Lynxissä on aktiivista ja iloista sekä korkeatasoista suunnistusvalmennusta kaikille nuorille, jotka haluavat kehittyä suunnistajina ja pitää hauskaa hyvässä seurassa. Toimintamme pyörii koko vuoden ympäri unohtamatta suunnistusta talvellakaan. Taitoharjoitusten lisäksi nuoremme nauttivat laadukkaasta juoksutekniikkaharjoittelusta, yhteislenkeistä, talvikauden saliharjoittelusta sekä yhteishenkeä kohottavista leireistä. Nuorten kanssa tehdään myös erilaisia suunnistuksen ulkopuolisia asioita: käydään melomassa tai kiipeilemässä, kokkaillaan, katsellaan leffoja, vietetään yökyläviikonloppuja tai keksitään jotain muuta mukavaa. Osallistumme joukolla kilpailuihin, niin henkilökohtaisiin kuin viesteihinkin – Suomessa ja ulkomailla.

Lasten ja nuorten ryhmät

Suunnistuskoulu

Täältä haetaan alkuvauhti lajin pariin. Tarkoituksena on saada perustaidot hallintaan ja siirtyä sen jälkeen harjoittelemaan yhdessä oman ikäryhmän kanssa. Lisätietoja: Maksuton Hippo-perhesuunnistus.

Mini-Ilvekset

Nuorimpien ryhmä Lynxissä on Mini-Ilvekset. Tässä ryhmässä on noin 6-8-vuotiaita, jotka jo osaavat karttamerkit ja perustaidot. Toimintaan kuuluu useita viikkoharjoituksia, joista kukin voi valita itselleen sopivat. Keskiviikkoisin suunnistetaan kesäkaudella, talvikaudella silloin osallistutaan koko perheen jumppaan. Moni mini-ilves käy myös maanantaisin ketteryysharjoituksessa ja osallistuu jo kilpailuihinkin oman uskalluksensa mukaan. Tärkeintä ryhmässä on pitää hauskaa ja olla yhdessä kavereiden kanssa. Samalla kehitetään monipuolisesti motorisia perustaitoja ja opitaan suunnistustaitoa vähän vaivihkaakin!

Vauhti-Ilvekset

Vauhti-ilvekset on 9–13-vuotiaiden ryhmä, jossa voi harrastaa suunnistusta omien tavoitteidensa mukaisesti. Toiminta pitää sisällään suunnistus- ja juoksuharjoituksia, pelejä, leirejä, kilpailuja ja muuta yhdessäoloa. Tavoitteellisesti urheilevia nuoria tuetaan harjoittelussa, mutta pääpaino on vielä leikin ja hauskan yhdessäolon kautta tekemisessä, elämyksissä ja seikkailuissa. 14-vuotiaana voi itse valita, haluaako jatkaa lajia enemmän kilpailu- ja tavoitemielessä Jukomiila-valmennusryhmässä vai harrastusmielessä Tunturi-Ilveksissä. Molemmilla ryhmillä suurin osa harjoituksista on yhteisiä, joten kavereita näkee edelleen myös treeneissä, vaikka olisikin eri ryhmävalintoja. Isompia nuoria kannustetaan osallistumaan ohjaaja-, kartanpiirto- ja ratamestarikoulutuksiin, joita seura järjestää vuosittain.

Jukomiila

Valmennusta haluaville ja tavoitteellisesti urheileville 14–18-vuotiaille Lynxillä on Jukomiila-ryhmä. Valmennusryhmässä työstetään suunnistustaidon lisäksi juoksuvauhtia, kilpaillaan kotimaassa ja ulkomailla ja osallistutaan suuresti jo aikuisten valmennusryhmän toimintaan. Urheilijoita tuetaan heidän omissa tavoitteissaan. Halukkaille nuorille järjestetään oma henkilökohtainen valmentaja, ja treenaamista seurataan muutenkin harjoituspäiväkirjojen kautta. Ryhmäläiset saavat seuran kautta kaksi tasotestausta vuodessa. Myös henkisen valmennuksen sisältöön panostetaan. Yhteishenkeä rakennetaan harjoituksissa, viestiprojekteissa ja muussa yhteisessä, joskus suunnistukseen liittymättömässäkin, toiminnassa. Jukomiila-ryhmäläisten kanssa valmistaudutaan huolellisesti SM-kilpailuihin ja suurviesteihin sekä tapahtumien jälkeen käydään ne läpi yhteisissä purkupalavereissa.

Tunturi-Ilvekset

Lynxin 14–18-vuotiaiden harrasteryhmässä pidetään porukalla hauskaa mukavan harrastuksen parissa. Toisinaan saatetaan tehdä muutakin kuin suunnistusta. Ryhmän toiminta rakentuu sen jäsenten toiveiden mukaan, joten mukana voi olla itsensä haastamista, kunnonkohotusta, viestiosallistumista tai jotakin muuta, monipuolista yhteistoimintaa. Olennaista on saada elämyksiä, liikkua luonnossa ja toimia samanhenkisten kavereiden kanssa yhdessä.

Ryhmien toiminta

Lynx on aina ollut vahva nuorten seura. Junioritoimintamme on yksi pääkaupunkiseudun aktiivisimmista. Lynxin viikkotarjonnassa on paljon harjoituksia, joista eri ryhmät voivat valita itselleen kulloinkin sopivimmat ja tavata siellä. Harjoituksissa voidaan rikkoa ryhmärajoja. Keskiviikkorasteilla on tarjolla ratoja eri taitotasoille, joten nuoret ja myös heidän vanhemmat pääsevät siellä harrastamaan omilla taitotasoillaan. Nuorten ryhmät tapaavat harjoituksen aluksi yhteisesti ja tekevät harjoitukseen valmistautumisen alkulenkin tai -leikkien merkeissä ennen suunnistamaan lähtöä. Koska pääosa seuran harjoituksista on kaikille avoimia, voivat nuoret tavata keskiviikkorastien lisäksi toisiaan myös esimerkiksi juoksu- ja lihaskuntoharjoituksissa.

Kaikilla nuorten ryhmillä on omat Whatsapp-keskusteluryhmät, joissa esimerkiksi infotaan tulevista tapahtumista, sovitaan treeneistä, laitetaan kuvia omista harjoituksista, tsempataan toisia tai fiilistellään vaikkapa viestitunnelmia. Lisäksi kaikki harjoitukset löytyvät Lynxin Suomisport-foorumilta.

.