Kissojen yö on lasten avoin yösuunnistustapahtuma, jossa suunnistuksen kilpailulisenssiä ei tarvita. Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat jännitystä pimeässä metsässä. Tapahtumassa on sarjat yksin suunnistaville ja saattajasarjat.

Tapahtumakeskus ja pysäköinti

Tapahtumakeskus on Jokirinteen koulun alueella. Tapahtumakeskuksessa on kahvio, info, WC, ensiapu ja Suunnistajan Kauppa. Peseytymismahdollisuutta ei ole. Tapahtumassa ei ole sisätiloja käytössä.

Pysäköinti on Kirkkonummen urheilupuiston paikoitusalueella, navigointiosoite: Vanha Rantatie 8, Kirkkonummi. Opastus on paikallaan pe 23.9. klo 18 alkaen. Ei pysäköintimaksua. Pysäköinnistä on matkaa tapahtumakeskukseen kävellen 600 m. Pysäköinnistä on viitoitus tapahtumakeskukseen, jota on noudatettava. Huom! Tapahtumakeskuksessa ei ole tilaa pysäköintiin.

Vastuulliset henkilöt

 • Tapahtumajohtaja Katja Kyckling 0400 977 180 (katjakyckling@gmail.com)
 • Ratamestari Ville Koponen
 • Lähtö Tony Hellstedt
 • Maali ja tulospalvelu Max Packalen
 • Info Tuuli Heikkilä
 • Kahvila Anna-Leena Mansikkala
 • Ensiapu Karoliina Sundberg
 • Pysäköinti Kim Åström

Lähdöt

Lähdöt tapahtuvat klo 19.45 alkaen. Matkaa lähtöön 550 metriä ja sinne johtaa musta-keltainen viitoitus. Ennakkoon ilmoittautuneille arvotaan lähtöajat. Ennakkoon ilmoittautuneiden ei tarvitse ilmoittautua enää infossa, vaan he voivat mennä suoraan lähtöön.

Jos ennakkoilmoittautumista ei ole tehty, ilmoittaudutaan infossa. Paikan päällä ilmoittautuneiden lähtöajat ovat sarjan lopussa. Info kertoo lähtöajan ilmoittautumisen yhteydessä. RR-radalle lähtijöitä on niin paljon, että saattajasarjojen osallistujia lähtee metsään hyvinkin samaan aikaan kilpasarjojen kanssa.

Kissojen yön ajanotto alkaa EMIT-kortin (=oma tai lainattava sähköinen kortti ajanottoon) nollauksesta, millä mahdollistetaan myös paikan päällä ilmoittautuneiden joustava maastoon lähettäminen. Varmistakaa lähtöluettelosta, että ilmoitettu EMIT-kortti on oikea, muutokset infoon ennen lähtöä. Tällä varmistetaan jouheva toiminta maaliintulon yhteydessä. Samaa EMIT-korttia voi käyttää vain yksi suunnistaja.

Lähdössä on omat kaistat yksin suunnistaville ja saattajasarjoille.

Yksin suunnistavat:

 • 3 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan ja kilpailukortti luetaan tulospalvelujärjestelmään
 • 2 minuuttia ennen lähtöä: RR- ja TR-sarjalaisille annetaan kartat ja opastus, 12- ja 14-sarjalaisilla nähtävillä mallikartta, jossa lähtöpiste on merkitty kolmiolla.
 • 1 min: 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan ja tutustua reittiin, RR- ja TR-sarjalaiset tutustuvat reittiin itsekseen.
 • 0 min: Sähköinen ajanottokortti eli EMIT-kortti nollataan lähtöhetkellä, ja kilpailuaika lähtee juoksemaan, kun nollaus on tehty. Lähtöhetki ei välttämättä ole siis tasan silloin, kun lähtökello piippaa, mutta aika otetaan EMITin nollauksesta.

Saattajasarjoissa kutsutaan 3 minuuttia ennen lähtöaikaa lähtökarsinaan ja kilpailukortti luetaan tulospalvelujärjestelmään. 2 minuuttia ennen lähtöä kaikille sarjoille tarjotaan opastusta ja kun kaikki on valmista siirrytään EMIT-kortin nollaukseen ja annetaan lupa lähteä.

Omasta lähtöajasta myöhästyneitä lähtijöitä saatellaan matkaan sopivissa väleissä. Koska ajanotto alkaa EMIT-kortin nollauksesta ei myöhästyneillä ole mitään erityistä kiirettä päästä nopeasti heti lähtöön tullessaan metsään. Ilmoittakaa lähdön toimitsijoille, jos tulette myöhässä lähtöön.

Suorat radat (H/D12, H/D14, S-Lyhyt ja S-Pitkä)

Käytössä on kääntökartta. Tämä tarkoittaa sitä, että karttamuovissa on kartta molemmilla puolilla. Ensin suunnistetaan rata, josta löytyy rasti numero yksi. Olkaa tarkkoina lähdössä, että lähdette suunnistamaan oikealla kartan puolella. Kartankääntö tapahtuu yleisörastilla kilpailukeskuksen itäpuolella.

Maali

Maalissa käytetään maalileimausta, josta jatketaan välittömästi leimantarkistukseen. Mahdolliset epäselvyydet käsitellään tulospalvelussa leimantarkistuksen läheisyydessä. Maali sulkeutuu klo 22.15. Mikäli silloin on vielä lapsia metsässä, järjestetään etsintä.

Keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa!

Tulokset

Tapahtuman aikana online-tulokset ovat nähtävillä Kissojen yön tapahtumasivuilla. Tapahtuman jälkeen tulokset löytyvät samalta sivulta. Tulokset: https://navisport.appspot.com/events/33595e73-37e6-4b72-919a-da40ce303199/results

Tapahtuman jälkeen avautuu myös Livelox, johon voi käydä lataamassa gps-reittejä. Livelox-linkki: https://www.livelox.com/Events/Show/84560/Kissojen-yo

Ilmoittautuminen ja osanottomaksut

Osallistumismaksu on ennakkoon (ennen ti 20.9. klo 24) ilmoittautuneilta 10 €/lapsi ja paikan päällä ilmoittautuneilta 15 €/lapsi. Ilmoittautuminen on tehtävä paikan päällä klo 20.15 mennessä.

Jos olet ilmoittautunut etukäteen tapahtumakutsussa olleen ilmoittautumislomakkeen kautta, osallistumisen voi maksaa tilisiirtona (Lynx ry FI73 5554 0940 0020 65).

Jos ilmoittaudut paikan päällä, maksutavat ovat korttimaksu, Mobile Pay ja käteinen.

Leimausjärjestelmä (ajanotto)

Tapahtumassa käytetään EMIT-leimausjärjestelmää. EMIT-kortin voi lainata infosta. Lainakortin maksu 5 € maksetaan joko etukäteen Lynxin tilille tai korttimaksuna, Mobile Paylla tai käteisellä infoon korttia noudettaessa.
Palauttamatta jääneestä lainakortista veloitetaan 80 €. Kilpailija (huoltaja) on vastuussa lainakortin palauttamisesta maaliintulon yhteydessä – maalin henkilöstö pyrkii huomaamaan lainakortit maaliintulon yhteydessä.

Kartta

Tulostettu kartta, jonka mittakaava on 1:4000 (= 1 cm kartalla on 40 metriä maastossa) ja käyräväli 2,5 m (=yksi korkeuskäyrä kuvaa 2,5 metrin vertikaalista nousua). Kartta on muovikotelossa. Kartan koko on A5 RR-sarjoissa ja muilla A4. Rastireitti ja tukireitti on piirretty karttaan yhtenäisellä violetilla viivalla ja maastoon merkitty valkoisella nauhalla.

Rastireitti- (RR) ja tukireittiradat (TR)

Rastireitti on alle 10-vuotiaiden kilpailumuoto, jossa reitti on merkitty karttaan ja viitoitettu maastoon. Rastit ovat tämän viitoituksen varrella. Lapsi voi halutessaan kiertää radan viitoitusta pitkin tai tehdä viitoituksesta poikkeavia reitinvalintoja.
Tukireitti on kilpailumuoto alle 12-vuotiaille. Rastit on sijoitettu vähän matkan päähän maastoon ja karttaan merkitystä viitoituksesta. Rastireitin ja tukireitin viitoitus on tarkoitettu tukemaan lasten etenemistä metsässä, viitoitus toimii ikään kuin ylimääräisenä ”polkuna”.

Ratapituudet

H/D8RR, H/D10RR ja S-RR1,3 km (1,8 km nauhalla merkittyä viitoitusta pitkin)
H/D12TR ja S-TR1,1 km
H/D12 ja S-Lyhyt2,0 km
H/D14 ja S-Pitkä2,6 km

RR- ja TR-sarjojen viitoitus metsässä on yhtenäinen valkoinen nauha. Rastireitin rastitunnukset ovat RR1, RR2, RR3, jne. Muissa sarjoissa numerokoodit on painettu kartan reunassa oleviin rastinmääritteisiin. Irrallisia rastimääritteitä ei ole saatavilla.
Saattajasarjoilla S-RR ja S-TR on sama rata kuin yksin suunnistavien RR- ja TR-sarja. Saattajasarja S-Lyhyt on sama rata kuin H/D12 ja saattajasarja S-Pitkä on sama rata kuin H/D14.
Kaikissa sarjoissa puuttuvasta tai väärästä leimasta annetaan 10 minuutin aikasakko. Kissojen yössä kenenkään suoritusta ei hylätä! Muista kuitenkin tarkistaa rastilla, että koodi on sama kuin rastinmääritteissä kyseisen rastinumeron kohdalla.

Tapahtumamaasto ja radat

Jokirinteen koulun ympäristö ja vesitorninmäen maasto tarjoaa suunnistajille sekä polkuista metsää että avointa puistoa. Kaikilla sarjoilla on loppuradasta ohjattu tien ylitys. Muistakaa noudattaa liikenteenohjaajien opastuksia.
Suorilla radoilla on käytössä kääntökartta. Suunnistamaan lähdetään kartalla, josta löytyy ykkösrasti. Kun tullaan ensimmäisen kartan viimeiselle rastille, käännetään kartta ja jatketaan suunnistusta lähtökolmiosta. Kartankääntö tapahtuu yleisörastilla kilpailukeskuksen itäpuolella. Ensimmäisen kartan viimeinen rasti ja toisen kartan lähtökolmio ovat samassa paikassa.

Palkinnot

Yksin suunnistavien sarjoissa H/D 8RR, H/D 10RR, H/D 12TR, H/D 12 ja H/D 14 kolme parasta palkitaan mahdollisimman pian tulosten selvittyä. Seuraa kuuluttajan ohjeita. Lisäksi arvotaan kaksi Str8 -kompassia kaikkien ennakkoon ilmoittautuneiden kesken.

Saattajasarjojen S-RR, S-TR, S-Lyhyt ja S-Pitkä ennakkoon ilmoittautuneiden osallistujien kesken arvotaan muutamia palkintoja. Arvontapalkinnot voi noutaa infosta.
Kaikki osallistujat saavat maalissa osallistumispalkinnon.
Palkintoja ei toimiteta jälkikäteen.

Valaisinsuositus

Metsään tarvitsee mukaan valaisimen, sillä lähdöt tapahtuvat pimeän aikaan. Otsalamppu on paras, mutta esim. taskulampulla pärjää mainiosti.

Kisakahvila

Kisakavilassa tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa. Maksutavat korttimaksu, MobilePay tai käteinen.

Suunnistajan Kauppa

Tapahtumakeskuksessa on Suunnistajan Kauppa.

Tervetuloa Kissojen yöhön Kirkkonummelle!