Lynx osallistuu Suomen Suunnistusliiton valtakunnallisiin teemaviikkoihin huhtikuussa viikoilla 14-15. Teemaviikkojen aikana kouluissa, päiväkodeissa ja esikouluissa voidaan hyödyntää Suunnistusliiton valmista materiaalia sivuilta www.koulukartalla.fi. Teemaviikkojen sisältöön kuuluvat valmiin materiaalin lisäksi myös koululaisrastit sekä Perheseikkailu.

Lynx toteuttaa koululaisrastit 1.-6. -luokkalaisille Heikkilässä, Masalassa ja Veikkolassa. Jokaisessa paikassa on kahdeksan 1-2 rastin viuhkarataa. Näistä viuhkat A-D on suunnattu vähemmän suunnistaneille yksin, kaksin tai ryhmissä mentäviksi, viuhkat E-H sitten jo perustaidot vähän paremmin hallitseville. Radoilla ei välttämättä tarvita kompassia. Kartat ovat kullakin paikkakunnalla kahden A4-arkin settinä ja näitä voi sitten tulostaa haluamansa määrän ja leikellä yksittäin tai antaa oppilaille yhden kokonaisen A4-arkin mukaan (joko sen helpomman tai vaikeamman). Oppilaita voi hajaannuttaa lähtemään hieman eri viuhkoille, jolloin kaikki eivät mene yhdessä letkassa. Kannattaa sopia kellonaika, jolloin kaikki palaavat keskusrastille. Rasteilla on pienet, laminoidut rastiliput, joissa näkyy myös rastin tunnus eli koodi. Lynxin suunnistajia käy ulkoilemassa alueella säännöllisesti tarkistamassa rastien kuntoa ja paikallaan pysymistä, mutta puutoksista voi ilmoittaa myös suoraan Lynxin koulukoordinaattorille Annalle (anna@lynx.fi). Rastit ovat maastossa pääsiäiseen asti, mikäli tarvitsette lisäaikaa, kertokaa ihmeessä!

Teemaviikot huipentuvat keskiviikkona 20.4. Perheseikkailuun Sundsbergissa klo 17-19. Se järjestetään osana Lynxin keskiviikkorasteja. Tuolloin keskiviikkorasteille voi tulla tutustumaan suunnistukseen harrastuksena ja kokeilemaan ihan oikeita suunnistusratoja vaikka koko perheen voimin.

Kirkkonummen kouluille, esikouluille ja päiväkodeille on lähetetty sähköpostilla infoa teemaviikoista viikolla 9.

Ota teemaviikot seurantaan Instagramissa @koulukartalla ja ihastele myös Kerttu-ketun suunnistusseikkailuita #kettukartalla -tarinoiden takana!