Suunnistavan Uudenmaan lasten ja nuorten suunnistuksen Kompassitapahtumasarjan kauden avaus järjestetään Kirkkonummen Gesterbyssä keskiviikkona 26.4.2023 klo 17 alkaen. Tapahtuma järjestään lähikilpailuna, noudattaen SSL:n lähikilpailuohjeita.

1 Tapahtumakeskus ja pysäköinti

Tapahtumakeskus on kerhotalo Lyanin pihalla. Tapahtumakeskuksessa on kahvio, info, WC ja ensiapu. Peseytymismahdollisuutta ei ole. Tapahtumassa ei ole WC:n lisäksi muita sisätiloja käytössä. 

Pysäköinti Kirkkonummen keskusurheilupuiston parkkipaikalle, josta viitoitus tapahtumakeskukseen. 

Pysäköinnin navigointiosoite: Vanha Rantatie 8, 02400 Kirkkonummi. Pysäköinti on maksuton. 

Pysäköinnistä viitoitusta pitkin matkaa noin 500 metriä tapahtumakeskukseen, josta ForFun-sarjojen lähtöön noin 400 metriä ja Kompassi-sarjojen lähtöön noin 800 metriä.

Tapahtumakeskuksessa on mallirasti.

HUOM. Tapahtumassa ei ole suunnistusvälinekauppaa.

Created with GIMP

2 Sarjat ja matkat

Kompassi-sarjat

Kultakompassi:H14, D143,1 km
Hopeakompassi:H12, D122,4 km
Hopeakompassi:H12TR, D12TR1,4 km
Pronssikompassi 10 v:H10, D101,3 km
Pronssikompassi 10 v:H10RR, D10RR2,1 km / 1,8 km
Pronssikompassi 8 v:H8RR, D8RR2,1 km / 1,8 km

RR = rastireittirata: maastossa on yhtenäinen nauha, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on oikaisumahdollisuuksia, joita saa käyttää hyväkseen.

TR = tukireittirata: on sama nauha kuin RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse aivan sen varrella. Viitoitusta voi käyttää hyväkseen tai suunnistaa siitä välittämättä rastilta toiselle.

ForFun-sarjat
Rastiralli
Point2Run
ForFun-sarjoihin osallistuminen ei vaadi kilpailulisenssiä eikä ennakkoilmoittautumista.

Ilmoittautuminen tapahtumapaikalla infossa. Radan voi kiertää yksin tai yhdessä. Tuloksia ei julkaista, mutta halutessaan saa tulosteen omasta ajasta. 

Rastiralli: Toiminnallinen suunnistusrata perheen pienimmille.

Point2Run: Helppo n. 2 km toiminnallinen suunnistus. 

Sekä perheen pienimpien Rastiralli että hieman isompien Point2Run lähtevät omasta lähtöpisteestä, jonne on matkaa noin 400 metriä.

3 Ilmoittautuminen

ForFun-sarjoihin voi ilmoittautua vielä paikan päällä infossa.

4 Osanottomaksut

ForFun-sarja Point2Run 5 €/ hlö tai 10 €/ yhdessä kulkeva ryhmä. Osanottomaksut maksettava samanaikaisesti ilmoittautumisen yhteydessä IRMA:ssa tai paikan päällä. Maksutavat ovat MobilePay, maksukortti ja käteinen.

ForFun-sarja Rastiralli on maksuton.

5 Kilpailunumerot

Kilpailunumerot julkaistaan kilpailupäivänä tapahtuman nettisivuilla ja löytyvät sarjan ja sukunimen perusteella järjestettynä tapahtumakeskuksen infosta. Pyydämme ottamaan omat hakaneulat  numerolappujen kiinnittämiseen. Hakaneuloja voi tarvittaessa ostaa infosta.

ForFun-radoilla ei käytetä kilpailunumeroita ja käytössä on vapaat lähtöajat. ForFun-sarjalaiset hakevat infosta karttalipukkeen, jolla saa kartan lähdöstä.

6 Ajanotto

Käytössä on EMIT-leimausjärjestelmä. Pyydämme varmistamaan, että kortin numero on oikea, muutokset infoon ennen lähtöä. Samaa EMIT-korttia voi käyttää vain yksi suunnistaja. EMIT-kortin voi vuokrata infosta hintaan 5€. EMIT-kortit ovat käytössä myös Point2Run-radalla, rastirallissa ei tarvitse EMITiä.

Palauttamatta jääneestä lainakortista veloitetaan 90 €. Osallistuja (huoltaja) on vastuussa lainakortin palauttamisesta maaliintulon yhteydessä – maalin henkilöstö pyrkii huomaamaan lainakortit maaliintulon yhteydessä.

7 Lähdöt

ForFun-sarjojen lähtöön 400 metriä ja Kompassi-sarjojen lähtöön 800 metriä. Molempiin lähtöihin on sininen viitoitus tapahtumakeskuksesta. 

Käytössä on vapaat lähtöajat klo 17.00 – 19.00. Ruuhkan välttämiseksi lähtöaika ikkunat on asetettu seuroittain seuraavasti:

Lynx17:00 – 17:20
EsAk+HiKi17:15 – 17:30
EsSu17:25 – 17:50
HS17:45 – 18:00
HyRa17:55 – 18:10
Jyry + OK77 + KarjUra18:05 – 18:15
Pihkan + RaVi + RaHa18:10 – 18:25
RR + Trian + SKUusi18:20 – 18:30
Muut18:25 – 18:40

Noudata seuran lähtöaikaikkunaa, jos mahdollista. Jos kuitenkin aika on haastava, voit jonottaa lähtöön itselle sopivassa välissä.

EMIT-tarkistuslipukkeet ovat lähdössä. Rastimääritteet on painettu karttaan. Ei erillisiä rastimääritteitä.

7.1 Toiminta lähdössä

Lähtöportilla osallistuja ohjataan oikeaan jonoon, jossa on jonotus omaan karsinaan. 

  • Neljä (4) minuuttia

Kilapilija voi tutustua kilpailukarttaan. RR-, 10-suora- ja TR-sarjoissa rata on kartalla näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio.

  • Kolme (3) minuuttia

odotus

  • Kaksi (2) minuuttia

H/D8RR, H/D10 RR- ja H/D10 -sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. H/D12 TR-sarjalaiset saavat kartan, jossa on rata. Muilla sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste.

  • Yksi (1) minuutti

H/D8RR, H/D10RR-, H/D10- ja H/D12 TR-sarjalaiset tutustuvat itsenäisesti omaan rataansa. H/D12, H/D14 sarjojen suunnistajat saavat kartan ja voivat tutustua rataansa. 

  • Lähtöhetki

Kilpailijat lähtevät matkaan ja ajanotto käynnistyy lähtöhetkellä Emit-kilpailukortin lähtöleimauksesta. Leimauksessa tulee odottaa neljä välkähdystä, ennen kuin voi lähteä matkaan. Lähtö on K-pisteessä eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla. K-piste on merkitty K-tunnuksella ja rastilipulla maastoon. 

Huom! koska kilpailijoita on paljon, lähtöhetki ei välttämättä aina ole tarkalleen silloin, kun lähtökello piippaa. Kuitenkin kilpailijoiden aika mitataan EMIT-nollauksesta, joten mitään kiirettä lähdön kanssa ei ole. 

Pysäköinnistä Kompassi-sarjojen lähtöön on matkaa yhteensä 1,3 km. Tapahtumakeskus on matkan varrella. Kilpailijanumerot saa tapahtumakeskuksen infosta.

Lähtö sulkeutuu klo 19:00

8 Maasto, kartta ja rastit

Lapsille turvallinen ja mukava suunnistusalue, joka sisältää paljon selkeitä ja johdattelevia maastokohteita. Kulkukelpoisuus on pääosin hyvä. Suurimmat korkeuserot noin 20 metriä. Radat eivät sisällä teiden ylittämisiä, ja maasto rajautuu ympäröiviin asuinalueisiin. 

Suunnistuskartta on mittakaavaltaan 1:7 500, päivitys 2023, tulostekoko A4. Kartta on muovisuojuksessa.

RR- ja TR- viitoituksena on maastossa kulkeva yhtenäinen valkoinen muovinauha. RR-rastit ovat viitoituksen varrella. RR-radan rasteilla ovat tunnukset RR1, RR2, RR3 ja RR4 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi). Maastossa on runsaasti rasteja, joten muista tarkistaa koodi!

9 Viimeinen rasti ja maali

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Viimeisellä rastilla on kaksi erillistä pukkia, joista toinen on RR-sarjan oma viimeinen rasti. Kilpailija voi leimata kummalla tahansa viimeisellä rastilla. Viimeiseltä rastilta siirrytään viitoitusta seuraten maalileimaukseen, johon kilpailijan suoritusaika päättyy.

RR-sarjalaiset leimaavat maalissa kuten kaikki muutkin; maalissa ei ole RR-tunnusta. Maalileimauksesta jatketaan suoraan leimantarkistukseen. RR-sarjoissa kilpailija saa puuttuvasta leimauksesta 10 min lisäajan kutakin virhettä kohden.

Mahdolliset epäselvyydet leimoissa selvitetään tulospalvelussa. Myös keskeyttäneiden on ehdottomasti kuljettava maalin kautta. Maali suljetaan klo 19.45. 
Lainatut emitit kerätään pois leimantarkastuksessa. Kartan saa pitää suorituksen jälkeen. Muistakaa reilun pelin säännöt: älä näytä karttaasi muille kilpailijoille ennen heidän kisasuoritusta.

10 Tulokset ja Cup-pisteet

Tapahtuman tulokset sarjoittain löytyvät tapahtuman aikana Lynxin nettisivuilta https://www.lynx.fi/. Lopulliset Cup-tulokset julkaistaan kilpailun jälkeen Suunnistavan Uusimaan nettisivuilla.

11 WC, pukeutuminen ja pesu

WC-tilat sijaitsevat tapahtumakeskuksessa kerhotalon eteistilassa. Nastareilla ei sisätiloihin. Pukeutumis- tai pesutiloja ei ole.

12 Ensiapu

Tapahtumakeskuksessa sijaitsee ensiapupiste, infon vieressä.

13 Kahvio

Tapahtumakeskuksessa sijaitsee kahvio, josta voi ostaa kahvia, virvokkeita, pullaa, sekä pientä suolaista purtavaa.

14 Palkinnot

Kaikki osallistujat saavat maalissa osallistumispalkinnon.

SSL ja alue palkitsevat kauden lopuksi mitaleilla henkilökohtaisessa kokonaiskilpailussa kolme parasta.

15 Vastuuhenkilöt

Tapahtumajohtaja Kim Åström 040 845 3072 (kim.v.astrom at gmail.com)
Ratamestari Aleksi Leskinen
ForFun-vastaava Anna Ojapalo
Lähtö Tony Hellstedt
Tulospalvelu ja maali Rainer Kujala
Info Marianne Rojo
Kahvila Heidi Norrman
Ensiapu Kirsi Isoherranen
Pysäköinti Petri Savilahti
Valvoja Juha Miettinen