Tapahtumakutsu Kirkkonummi 23.5.2024

Tervetuloa lasten ja nuorten matalan kynnyksen suunnistustapahtumaan!

Kilpasarjat

Kultakompassi-cupH14
D14
Eritasoisia reitinvalintoja
Hopeakompassi-cupH12, H12TR
D12, D12TR
Helpot radat
Pronssikompassi-cup 10 v.H10, H10RR
D10, D10RR
Erittäin helpot radat
Pronssikompassi-cup 8 v.H8RR
D8RR
Erittäin helpot radat

RR = rastireittirata: maastossa on yhtenäinen nauha, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on oikaisumahdollisuuksia, joita saa käyttää hyväkseen. Puuttuvasta tai väärästä leimasta tulee 10 min aikasakko.

TR = tukireittirata: maastossa on sama nauha kuin RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse sen varrella, vaan läheisyydessä. Viitoitusta voi käyttää hyväkseen tai suunnistaa siitä välittämättä rastilta toiselle.

Maasto

Lapsille turvallinen ja mukava suunnistusalue, joka sisältää paljon selkeitä ja johdattelevia maastokohteita. Kulkukelpoisuus on hyvä.

Matkat

Keskimatkat

Cup-pistelasku

Kompassi-tapahtumat ovat matalan kynnykset kilpailutapahtumia. Keskeisintä on, että lapset pääsevät suunnistamaan mielekkäitä ratoja omaan osaamisen nähden. Menestyminen tai sijoitukset eivät ole alkuvaiheen tärkein tavoite, vaan olennaista on lapsen kilpailemisessa ilo, omaehtoisuus ja aikuisen tuki.

Kaikki osallistujat saavat aina vähintään yhden pisteen, oli suoritus hyväksytty tai hylätty. Mikäli on ilmoittautunut, mutta ei lähtenyt radalle, ei osallistumispistettä saa (tuloksissa DNS tai EIL). Tarkemmat pistelaskusäännöt alla olevasta linkistä!

ForFun-aktiviteetit

ForFun-aktiviteetteihin (avoimet sarjat ja rastiralli) osallistuminen ei vaadi kilpailulisenssiä eikä ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautuminen tapahtumapaikalla infossa. Radan voi kiertää yksin tai yhdessä, tuloksia ei julkaista, mutta halutessaan saa tulosteen omasta ajasta.

  1. Avoimet sarjat:
    RR Avoin, TR Avoin, 12 Avoin, 14 Avoin ja 16 Avoin.
    Mahdollista suunnistaa iästä riippumatta minkä tahansa kilparadan vapailla lähtöajoilla. Radan voi kiertää yksin tai yhdessä toisen kanssa. Osallistuminen ei vaadi kilpailulisenssiä. Ei cup-pisteytystä. Halutessaan voi ottaa Emit-ajanotolla ajan, mutta ilman aikaakin voi osallistua.
  2. Rastiralli:
    Lyhyt suunnistusaktiviteetti perheen pienimmille tapahtumakeskuksen läheisyydessä.

Ilmoittautuminen

Kilpasarjoihin osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. Kilpasarjoihin ilmoittaudutaan ensisijaisesti SSL:n IRMA-palvelun kautta. Ilmoittautumisten on oltava perillä viimeistään sunnuntaina 19.5.2024 kello 24.00 mennessä.

Avoimiin sarjoihin osallistuminen ei edellytä lisenssiä ja ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä.

Huom! Vain suunnistusseurojen kootut Avoimien sarjojen ennakkoilmoittautumiset nettilomakkeella, josta lähtee yhteinen lasku seuralle. Yksittäisten henkilöiden ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon Avoimiin sarjoihin, vaan ilmoittautuminen ja maksu paikan päällä.

Osanottomaksut

Kilpasarjat 10 €/hlö.

Avoimet sarjat 10 €/hlö tai yhdessä kulkeva ryhmä.

Leimaustapa

Käytössä on Emit-leimaus. Mikäli kilpailija ei ilmoita Emit-numeroaan ilmoittautumisen yhteydessä, järjestäjä varaa vuokrakortin. Vuokrakortin maksu 5 euroa ja nouto infosta.

Lähtö

Lähdöt klo 17.30-19.00. Vapaat lähtöajat. Matkaa tapahtumakeskuksesta lähtöön on n. 500 m.

Tapahtumaohje

Tapahtumaohje julkaistaan myöhemmin Lynxin nettisivuilla.

Tapahtumakeskus ja pysäköinti

Tapahtumakeskuksen osoite: Bobäcks skola, Gränsnäsintie 11, 02440 LUOMA.

Pysäköinti tapahtumakeskuksen välittömässä läheisyydessä urheilukentällä.

Toimihenkilöt

Tapahtuman johtaja Tero Tuominen, tuteju [at] elisanet.fi, p. 050 564 1024
Ratamestari Marko Närvä
Valvoja Juha Miettinen

Tämä Kompassi-cup toteutetaan lähikilpailuna. Lähikilpailussa noudetaan Suomen suunnistusliiton SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.