Muutoksia kilpailuohjeisiin voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä tapahtumasivuilla ja kilpailukeskuksen infotaululla.

ORGANISAATIO

Kilpailunjohtaja: Sami Kivilaakso, 050-518 1291
Valvoja: Kai Hilo, EsSu
Ratamestari: Juha Miettinen
ForFun-sarjat: Anna Ojapalo
Lähtö/Vaihto: Jukka Saramäki
Maali / Tulospalvelu: Sami Kivilaakso
Tiedotus: Juuso Metsälä
Info: Sari Kivilaakso
Pysäköinti: Petri Savilahti
Ensiapu: Kirsi Isoherranen
Kahvila: Heidi Norrman
Tuomarineuvosto: Kai Hilo. Tuomarineuvostoon kuuluu pj, joka toimii myös kilpailunvalvojana.

TAPAHTUMAPAIKKA

Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Vanha Rantatie 8, Kirkkonummi. Opastukset alkavat Vanhan Rantatien ja Kirkkonummentien risteyksestä. Opastus on paikoillaan klo 16 alkaen. Pysäköinti on sallittua vain järjestäjien osoittamilla pysäköintipaikoilla. Ei parkkimaksua. Parkkialueelta matkaa kilpailukeskukseen 100 m, varapysäköinnistä 500 m. Parkista on opastus kilpailukeskukseen.

KILPAILUKARTTA

Sprinttisuunnistuskartta, Janne Seppälä 04/2022, mittakaava 1:4 000, A5. Kartta on muovikotelossa. Kartta on nähtävillä kilpailukeskuksessa ennen kilpailun alkua.

MAASTO

Maasto on pääosin avointa urheilupuiston lähiympäristöä, ulkoilureittejä, ja julkisia piha-alueita. Mukana lyhyt metsäinen osuus. Metsäisestä alueesta johtuen suositeltava kenkävalinta on nastari.

SARJAT JA MATKAT

Kilpailussa on vain 1 sarja, jossa on 6 osuutta. Kussakin joukkueessa suunnistaa 3 juoksijaa: yksi 10-sarjalainen, yksi 12-sarjalainen ja yksi 14-sarjalainen (ikärajat maksimi-ikiä, voi olla nuorempi). Joukkueessa tulee olla vähintään 1 tyttö ja vähintään 1 poika. Kukin juoksija juoksee 2 osuutta.

Osuusjärjestys

OsuusJuoksijaIkärajoitusMatka
1A14-sarjalainen1,3 km
2B10-sarjalainen / RR-rata1,3 km (1,0 km)
3C12-sarjalainen1,2 km
4A14-sarjalainen1,3 km
5B10-sarjalainen / RR-rata1,3 km (1,0 km)
6C12-sarjalainen1,2 km

Radat ovat helpohkoja. 14-sarjan osuudet vastaavat 12-sarjan vaativuustasoa ja 12-sarjan osuudet vastaavat 10-sarjan vaativuustasoa.

JUOKSUJÄRJESTYKSET

Muutokset juoksujärjestyksiin on tehtävä IRMA-palveluun 29.5. klo 24 mennessä tai viime hetken pakottavat muutokset kilpailupaikalla infoon klo 17:15 mennessä. Juoksujärjestysten ja emit-numeroiden on hylkäämisen uhalla oltava oikein (kilpailun hektinen tahti kuormittaa tulospalvelua).

KIELLETYT ALUEET

Karttaan on merkitty kielletyt alueet. Huomioi erityisesti istutusalueet ja sprinttisuunnistusohje:

RASTIT, LEIMAUSJÄRJESTELMÄ JA EMIT-KORTIT

Rastit on merkitty oranssivalkoisin rastilipuin. Rastilipun vieressä on Emit-leimasin, mihin suunnistaja asettaa Emit-korttinsa. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Rastilla on kaksi rastilippua, normaali ja RR9 tunnuksella merkattu. Rastilla on rastipukkeihin kiinnitettyinä sekä rastireitin leimasin (koodi RR9) että muiden ratojen leimasin (koodi 100). Rastilla voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään.

Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään elektronista Emit-leimausjärjestelmää. Tarvittaessa järjestäjä lainaa Emit-kortin (5€/kpl). Lainatut Emit-kortit on palautettava infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 €:n maksu.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua kilpailukorttia (sama kortti molemmilla juoksemillaan osuuksilla). Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä.

KILPAILUNUMEROT, EMIT-TARKISTUSLIPUKKEET JA RASTINMÄÄRITTEET

Kilpailunumerot ja tarkistusliuskat jaetaan seuroittain infosta. Kukin juoksija käyttää samaa kilpailunumeroa molemmilla juoksemillaan osuuksilla 1 & 4, 2 & 5, 3 & 6. Emit-tarkistusliuskat ovat saatavilla nollauksessa. Tarkistusliuska otetaan jokaiselle osuudelle erikseen. Rastimääritteet on painettu karttaan. 

Kartat palautetaan infosta joukkuekohtaisesti joukkueen kilpailunumeroita vastaan. Palautuksen ajankohta ilmoitetaan kenttäkuulutuksin.

LÄHTÖ

Kompassiviestin lähtö tapahtuu kello 18:00. Lähtöpaikka on urheilukentän aidan ulkopuolella, urheilukentän ja jäähallin välissä.

 • Kilpailijat kutsutaan lähtöalueelle 10 min ennen lähtöä. Kilpailukartta nähtävillä.
 • Emit korttien nollaus 5-8 min ennen lähtöä.
 • Kilpailijat sijoitetaan lähtöriveihin 3 min ennen lähtöä
 • Kartat jaetaan käteen 1 min ennen lähtöä, karttoja ei saa katsoa !
 • Lähtömerkki annetaan lähtöpaikan ohjeistuksen mukaan

VAIHDON TOIMINTA JA KILPAILUN KULKU

 • viimeiseltä rastilta saapuva kilpailija valitsee vaihtokaistan (1-5 os) tai maalikaistan (6. os)
 • maaliin / vaihtoon saapuva kilpailija tekee maalileimauksen maaliviivalla
 • kilpailija jättää karttansa toimitsijalle
 • saapuva kilpailija jatkaa vaihtopuomille, jossa vaihto oman joukkueen seuraavan osuuden juoksijalle ”läpsyvaihtona” (haluttaessa koronaturvallisesti reilun pelin hengessä)
 • Lähtevä kilpailija poistuu vaihtopuomin viereisestä portista karttatelineelle (urheilukentän aidan ulkopuolella) ja ottaa siitä omaa joukkuenumeroaan ja osuuttaan vastaavan kartan
 • Lähtevä kilpailija jatkaa viitoitusta K-pisteelle. K-pisteelle on matkaa noin 100 metriä.

Kilpailijan mennessä vaihtoalueelle on emit-kortti nollattava molemmilla juoksukerroilla erikseen.

LISÄOHJE RR-OSUUDELLE

RR-reitin viitoituksena on maastossa kulkeva yhtenäinen valkoinen muovinauha. Kilpailussa on käytössä yksi siimariviitoitus, jota käytetään molemmilla RR-osuuksilla. RR-rastit ovat viitoituksen varrella. RR-radan rasteilla ovat tunnukset RR1, RR2, RR3, … , RR9 sekä rastilipuissa että leimasimissa. Myös rastireittiosuuksilla on hajonta. Radalla voi siis olla kilpailijan kannalta ylimääräisiä rasteja. Kilpailija saa puuttuvasta leimauksesta 3 min lisäajan kutakin virhettä kohden. RR-sarjalaiset leimaavat maalissa kuten kaikki muutkin; maalissa ei ole RR-tunnusta. Mallirasti on kilpailukeskuksessa nollauksen yhteydessä.

Ohessa esimerkkikuva siitä, miltä RR-osuuksien ratapainatus ja hajonta voisi näyttää:

ERIKOISMERKKEJÄ

Kartassa on useita kohteita X -merkillä. Nämä ovat esimerkiksi kuntolaitteita tai lasten kiipeilytelineitä.

Rastimääritteissä alla oleva merkintä tarkoittaa kartalla tummanvihreällä merkittyä istutusaluetta. Istutusalueelle meno on kielletty:

MAALI

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kilpailussa on käytössä maalileimaus. Maalileimauksen jälkeen kilpailija menee leimantarkastukseen, jossa luetaan kilpailukortti. Väärä tai puuttuva leima muilla kuin RR-osuuksilla johtaa joukkueen hylkäämiseen. Maali suljetaan viimeisen kilpailijan saavuttua maaliin tai viimeistään klo 19.30. Kartat kerätään pois maalissa.

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttänyt suunnistaja tulee maaliin, leimaa maalilinjalla ja ilmoittaa keskeyttämisestään Emit-kortin tarkastuksessa.

FORFUN-LABYRINTTISUUNNISTUS JA -SATUSUUNNISTUS

ForFun-aktiviteettimme labyrinttisuunnistus ja satusuunnistus tarjoavat mahdollisuuden myös ei-kilpaileville tutustua suunnistukseen. Nämä toiminnot ovat maksuttomia ja niihin voi ilmoittautua suoraan paikan päällä. Tapahtumapaikkana on nurmialue urheilukentän ja parkkipaikan välissä. Aktiviteetit ovat avoinna kello 17:30  – 19:00

WC, PESEYTYMINEN JA JUOMAVESI

WC:t kilpailukeskusessa. Peseytymismahdollisuutta ei ole kilpailukeskuksessa. Juomavettä ei ole erikseen tarjolla. WC-tiloissa käsienpesualtaat.

PALKINNOT

Kilpailussa palkitaan Kompassi-mitalein kolme parasta joukkuetta tulosten selvittyä.

ENSIAPU

Sijaitsee kilpailukeskuksessa.

PAIKOITUS

Paikoitus kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Varapysäköinnistä noin 500 m kävely viitoitettua kevyen liikenteen väylää. Ei pysäköintimaksua.

KORONA-OHJEET

Älä tule sairaana tapahtumapaikalle. Vältä turhia kokoontumisia ja lähikontakteja. Pyri käymään WC:ssä jo ennen tapahtumapaikalle tuloa.

KAHVIO

Kilpailukeskuksessa on pieni kahvio, josta saa mm. kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa.

CUP-PISTEET

Kompassiviesti ei ole mukana henkilökohtaisten kilpailuiden Kompassi-cupissa.

Katso tarkemmin: Kompassi-cup pisteytys 2022
Lisätietoa: Alueelliset Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)

Tervetuloa!
Lynx ry

Kilpailuohjeet tulostettavaksi (PDF)