Toiminnan tavoitteena on tukea kilpasuunnistajien fyysistä, taidollista ja psyykkistä kehittymistä ja kasvupolku nuoresta kilpasuunnistajasta aina maailman huipulle asti.

Valmennustoiminnan piirissä ovat SM-ikäiset 15-vuotiaista aikuisten pääsarjaan. Valmennuksessa on omat ryhmät nuorille, naisille ja miehille, joiden harjoitukset- ja leirit ovat kuitenkin pääosin yhteisiä. Ryhmiin kuuluu yhteensä noin 30 urheilijaa. Osallistumme aktiivisesti pääkaupunkiseudun suunnistuksen akatemiatoimintaan- ja harjoituksiin.

Vahvuutemme on tiivis ryhmä, jossa nuoret kasvavat suoraan aikuisten toimintaan mukaan. Toiminta koostuu vuodenajan mukaan vaihtuvasta ohjelmasta, johon kuuluvat mm. taitoleirit, taitoharjoitukset, yhteiset nopeus- ja juoksutekniikkaharjoitukset sekä testaus ja asiantuntijaluennot.

Valmennusryhmät

Nuoret puolustavat Nuorten Jukolan voittoa ja monella on henkilökohtaisina tavoitteina nuorten maajoukkuetehtävät.

Naisten ryhmä kissanaiset tavoittelee samoin viestiliiga- ja suurviestimenestystä. Kissanaiset Instagramissa: @lynxkissanaiset.

Miesten ryhmän kilpailutavoitteina ovat suurviestit ja kotimainen viestiliiga, joissa tavoitteena on taistella kärkisijoista kaikissa viesteissä.

Suunta Huipulle -valmennusyhteistyö

Lynx osallistuu ja järjestää yhteistyössä alueen Suunta Huipulle -yhteistyöseurojen (Lynx, OK Trian, Helsingin Suunnistajat, Espoon Suunta) yhteiseen harjoitus- ja leiritoimintaan. Toiminnan pääasiallisena kohderyhmänä ovat tavoitteellisesti harjoittelevat nuoret urheilijat. SuHu-toimintaan liittyvät tapahtumat ovat näkyvillä Lynxin Suomisport-sivuilla.

Valmennuksen vastuuhenkilöt

Valmennuspäällikkö: Sami Isoherranen
Päävalmentaja: Aleksi Leskinen
SuHu-koordinaattori: Aapo Leskinen
Testausvastaava: Joona Ojapalo
GPS-koordinaattori: Ville Koponen
Viesti-projekti: Rainer Kujala