Toiminnan tavoitteena on tukea kilpasuunnistajien fyysistä, taidollista ja psyykkistä kehittymistä ja kasvupolku nuoresta kilpasuunnistajasta aina maailman huipulle asti.

Valmennustoiminnan piirissä ovat SM-ikäiset 15-vuotiaista aikuisten pääsarjaan. Valmennuksessa on omat ryhmät nuorille, naisille ja miehille, joiden harjoitukset- ja leirit ovat kuitenkin pääosin yhteisiä. Ryhmiin kuuluu yhteensä noin 30 urheilijaa. Osallistumme aktiivisesti pääkaupunkiseudun suunnistuksen akatemiatoimintaan- ja harjoituksiin.

Vahvuutemme on tiivis ryhmä, jossa nuoret kasvavat suoraan aikuisten toimintaan mukaan. Toiminta koostuu vuodenajan mukaan vaihtuvasta ohjelmasta, johon kuuluvat mm. taitoleirit, taitoharjoitukset, yhteiset nopeus- ja juoksutekniikkaharjoitukset sekä testaus ja asiantuntijaluennot.

Valmennusryhmät 2021–2022

Nuoret puolustavat Nuorten Jukolan voittoa ja monella on henkilökohtaisina tavoitteina nuorten maajoukkuetehtävät.

Naisten ryhmä kissanaiset tavoittelee samoin viestiliiga- ja suurviestimenestystä. Kissanaiset Instagramissa: @lynxkissanaiset.

Miesten ryhmän kilpailutavoitteina ovat suurviestit ja kotimainen viestiliiga, joissa tavoitteena on taistella kärkisijoista kaikissa viesteissä.