Suunnistus Lynxissä aloitetaan yleensä Suunnistuskoulussa. Suunnistuskoulussa opetellaan suunnistuksen perustaidot, jotta lapsi voi siirtyä mukaan nuorten harraste- ja kilpailuryhmiin. Suunnistuskoulun opetukseen kuuluu mm.

  • karttamerkkien opettelu
  • kartan suuntaaminen
  • oman olinpaikan määrittäminen
  • reittien suunnittelu

Lisäksi tietenkin nautitaan metsässä juoksemisesta ja vaihtelevasta luonnosta yhdessä kavereiden kanssa!

Suunnistuskouluun osallistutaan yhdessä oman huoltajan kanssa, jolloin myös oma isä tai äiti – tai vaikka isovanhempi – oppii samalla suunnistuksen alkeet lapsen kanssa. Suunnistuskouluun ilmoittautuu joka kevät kymmeniä lapsia vanhempineen, kaikki tarjolla olevat aloituspaikat menevät kuin kuumille kiville ja yleensä mukaan onnistutaan ottamaan joku ylimääräinenkin. Kun lapsi on oppinut perustaidot ja uskaltaa mennä ilman omaa vanhempaa metsään, hän voi siirtyä nuorten ryhmiin.

Noin 10-vuotiailla ja vanhemmilla riittää Suunnistuskoulussa usein vain joko kevät- tai syyskausi, jonka jälkeen hän on valmis siirtymään muiden samanikäisten kanssa nuorten ryhmiin. Sielläkin ohjaajat neuvovat ja opastavat ja sovittavat harjoituksen taitotasoa vastaavaksi. Nuoremmat (6–7-vuotiaat) tarvitsevat koko kauden ennen kuin perusasiat ovat hallussa. Ja suunnistuskoulun voi käydä tarvittaessa vaikka seuraavana vuonna uudestaan.

Entä jos nuori on jo oppinut perustaidot partiossa tai koulussa ja haluaa kehittää suunnistustaitojaan suunnistusseuran harjoituksissa? Tällöin on hyvä ottaa yhteyttä Lynxin nuorisovastaavaan (nuoriso@lynx.fi) ja kysyä, miten hypätä mukaan toimintaan. Jos suunnistuksen perustaidot on hallussa ja juoksukuntoa riittää muiden mukana juoksemiseen, voi tulla mukaan suoraan nuorten ryhmiin. Valmentajat huomioivat taitotason ja sovittavat harjoitukset taitojen mukaan. Myös tässä vaiheessa oma huoltaja on hyvä olla mukana perässä juoksijana, jos nuori on vielä epävarma omista taidoistaan.

Suunnistuskoulu 2022

Lasten suunnistuskoulu järjestetään keväällä 27.4.-1.6. ja syksyllä 17.8.-21.9. Kokoontumisia on yhteensä kuusi kertaa keväällä ja kuusi kertaa syksyllä. Ohjatut harjoitukset ovat klo 18.00-19.30. Samoissa tapahtumissa on aina myös muiden lasten ryhmien kokoontuminen sekä taitoteemaiset kuntorastit.

Hinta koko vuoden suunnistuskoululle on seuran jäsenmaksu 25€/lapsi + suunnistuskoulumaksu 70€. Maksuun sisältyvät myös kaikki muut lasten harjoitukset 31.12.2022 asti, myös Uudellamaalla järjestettävät lasten matalan kynnyksen harjoituskilpailut, Kompassi-tapahtumat, kuuluvat maksun piiriin.

Hinta pelkästään keväälle tai pelkästään syksylle on seuran jäsenmaksu 25€ + suunnistuskoulumaksu 40€. Jos keväällä ollut haluaakin jatkaa syksyllä, uutta jäsenmaksua ei tarvitse maksaa, pelkkä 40€ syksyn osalta riittää.

Mikäli lapsi haluaa osallistua kompassitapahtumiin (nämä seura maksaa) tai muihin kilpailuihin, tulee lisäksi suorittaa itse lisenssin ja vakuutuksen hankinta Suomi Sport-palvelussa (hinta noin 10€).

Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeen kautta. Tämän jälkeen saat sähköpostia, jossa maksuohjeet.

Ilmoittaudu vuoden 2022 suunnistuskouluun

PäivämääräPaikka
3.8.Ingvalsby – omatoimiset, ei ohjausta
10.8.Jerikonmäki – omatoimiset, ei ohjausta
17.8Bakskogen, Soidentaantie, Veikkola
24.8.Jokirinteen koulu, tapaaminen koulun pihalla
31.8.Palakoski, Palojärven metsätie 416, Vihti
7.9.Meiko, Korsolammentie 30
14.9.Sjökullan koulu, tapaaminen koulun pihalla
21.9.Porkkala, Lähteelän ulkoilualueen parkkipaikka
28.9.Meiko, Korsolammentie 30 – omatoimiset, ei ohjausta