Lynxin nuorten menestys sai jatkoa Nuorten Jukolassa

Kaikki 24 kisaavaa nuortamme (Lynxin kolme joukkuetta + liisatut kolme poikaamme) saivat tänään Nuorten Jukolassa hyväksytyn suorituksen, kertoo seuran Nuorisojaoston vetäjä Anna Ojapalo. Hyvinkäällä juostussa kisassa Lynxin junioreiden ykkösjoukkue oli viides, kakkonen 41. ja kolmosjoukkue 111.

Ykkösjoukkueessa suunnistaneet Otso Vilhunen ja Florian Fritzen juoksivat omien osuuksiensa kärkiajat ja kakkosjoukkueen viestin aloittanut Karri Kuusinen oli osuutensa toiseksi nopein.

Lynx 1Lynx 2Lynx 3
OsuusJuoksijaJoukkueen sijoitusOma sijoitus osuudellaJuoksijaJoukkueen sijoitusOma sijoitus osuudellaJuoksijaJoukkueen sijoitusOma sijoitus osuudella

Nuorten Jukolan tuloksiin muutos

Lauantaina juostussa Nuorten Jukolassa kaksi palkintosijoille yltänyttä joukkuetta on hylätty sääntörikkomuksesta johtuen. Kaksi kuudennen osuuden suunnistajaa on juossut kielletyn alueen poikki ja he ovat myöntäneet sääntörikkomuksen. Kielletyn alueen reunasta osa oli merkitty karttaan yhtenäisellä viivalla, jolloin sen tulee olla myös maastossa merkittynä nauhalla. Suunnistajat totesivat, ettei nauha ollut maastossa oikein.

Sääntörikkomuksen tultua kilpailunjohdon tietoon ratamestari, ratavalvoja ja joukkueiden edustajat kävivät tarkistamassa kielletyn alueen nauhan. Heidän todettuaan, että maastossa ollut nauha oli lyhyempi kuin karttaan merkitty, päätettiin tulokset pitää ennallaan.

Asiasta tehtiin vastalause, jonka jälkeen kilpailun tuomarineuvosto kokoontui. Tuomarineuvosto päätyi hylkäämään sääntörikkomuksen tehneet joukkueet. Hylkäyspäätös koskee joukkueita Hiidenkiertäjät ja MS Parma 1. Näin ollen Jämsän Retki-Veikot nousee tuloksissa 3. sijalle ja Lynx 1 sijalle 4, Lynx 2 sijalle 39 ja Lynx 3 sijalle 109.

Hylkäämisestä tehtiin vastalause, jonka tuomarineuvosto käsitteli sunnuntaina. Tuomarineuvosto päätti pitää hylkäyksen voimassa.

Asiasta on vielä mahdollista tehdä valitus liiton sääntöryhmään.