Salla Isoherrasen läpimurto suunnistuksen SM-kisoissa

Julkaistu Kirkkonummen Sanomissa 17.9.2023. Juttua täydennetty Sallan kommenteilla ja maininnalla yösuunnistuksen SM-kisoista.

Nuorten maajoukkuesuunnistaja Lynxin Salla Isoherranen voitti suunnistuksen SM-kisojen sprinttimatkalla naisten pääsarjassa pronssia ja murtautui suomalaisen suunnistuksen kovimpaan kärkeen. ”Odotin kyllä, että hyvällä suoritukselle sijoitus voisi olla top 10, mutta mitali yllätti”, Salla kertoo asetelmista ennen kisaa ja jatkaa: ”teknisesti haastava rata sopi hyvin minulle ja onnistuin tekemään onnistuneen suorituksen ja juoksukin kulki.”

Suomen mestaruuden voittivat omissa sarjoissaan lynxiläisistä myös Antti Parjanne (H40), Meeri Kurttila (D17) sekä Florian Fritzen (H17). Hopealle suunnisti Aleksi Leskinen (H40) ja pronssille Annariitta Kottonen (D65) ja Rasmus Koponen (H17).

Lahdessa ja Hollolassa viime viikonloppuna järjestetyissä SM-sprinteissä ja viestissä henkilökohtaisen menestyksen lisäksi Lynxin joukkueet voittivat viestissä eri sarjoissa yhden Suomen mestaruuden, yhden hopean ja kaksi pronssia. Lynxin urheilijoiden hyvä menestys laajalla rintamalla nosti seuran neljänneksi suunnistuksen SM-seurapisteissä ennen viimeisiä SM-kisoja (yö ja erikoispitkä). Kirkkonummelaisen Lynxin edellä SM-pistetilastossa ovat vain suunnistuksen suurseurat Espoon Suunta, Helsingin Suunnistajat ja Tampereen Pyrintö.

Yksi seuran menestyksen salaisuus on, että se on pystynyt pitämään kiinni juniorisarjoissa kasvaneista huippusuunnistajista myös sen jälkeen, kun he ovat muuttaneet opintojen perässä suuremmille paikkakunnille. Lynxin puheenjohtaja Petri Savilahti kertoo myös, että seuran aktiivinen kilpailu- ja valmennustoiminta on mahdollista hyvien harjoitusmaastojen ansiosta. Hyviä harjoituksia pystyy tekemään kuitenkin vain, jos suunnistuskartat ovat ajantasalla. Sen takia tärkeää on jatkuva työ suunnistuskarttojen päivittämiseksi ja uusien laatimiseksi, johon Kirkkonummen kunta ja Urlus-säätiö ovat antaneet tukeaan.

Blogin artikkelikuva:

Naisten kärkikolmikko (Nurminen, Harju, Isoherranen)

Kuva: Juho-Veikko Hytönen/SSL

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *