Suunnistuksen pitkän matkan aluemestaruudet ratkottiin Siuntiossa

Julkaistu Kirkkonummen Sanomissa 17.8.2023

Siuntion Kynnarin avokalliomaastossa kilpailtiin viikonloppuna suunnistuksen Uudenmaan aluemestaruudesta pitkillä matkoilla ja viestissä. Kisat järjestäneen kirkkonummelaisen suunnistusseura Lynxin ratamestari Juha Miettinen kehui Siuntion maastoa erinomaiseksi. Mestaruuskisoihin halutaan vaativia ratoja ja Kynnarissa maasto tarjosi riittävästi haastetta suunnistajille.

Parhaiten Siuntion haasteet selättivät pääsarjojen aluemestaruuden voittaneet Espoon Akilleksen Salla Vierimaa ja Helsingin Suunnistajien Lauri Syrjäläinen. Miesten viestissä pääsarjan voiton vei Espoon Suunta (Anssi Vesanto, Rinat Gabitov ja Lari Pernu) ankkurina suunnistaneen Pernun onnistuneen suorituksen myötä.  Naisissa paras oli lohjalainen Hiidenkiertäjien joukkue (Roosa Hämäläinen, Anu Åkerman ja Anu Uhotoinen), joka hallitsi naisten viestiä jo toisesta osuudesta lähtien.

Lynxin nuorten menestys oli mainio, sillä poikien H18-viestin (Rasmus Koponen, Oliver Hellstedt ja Florian Fritzen) voiton lisäksi henkilökohtaisiin voittoihin suunnistivat Florianin (H18-sarjan voitto) ja Oliverin (H16) ohella Lauri Heinonen (H13), Sisu Vilhunen (H10) sekä Veera Turakainen (D20). Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskeleva Turakainen kehui sekä taidollisesti että fyysisesti haastavien ratojen olleen mainio valmistautuminen kauden päätavoitteena oleviin syksyn SM-kisoihin. Turakainen analysoi suoritustaan, että tällä kertaa voitto tuli tasaisen varmalla suorituksella ja sillä, että henkinen kantti kesti malttaa ottaa vaikeat paikat riittävän hitaasti, vaikka olisi tehnyt mieli juosta kovempaa.

Viikonlopun kisat olivat jo kolmannet Lynxin tänä vuonna järjestämät suunnistuksen aluemestaruuskisat. Laadukkaat suunnistuskisat vaativat uusia karttoja ja maastoja. Seuran puheenjohtaja Petri Savilahti ei ole kuitenkaan huolissaan siitä, etteikö Kirkkonummen seudulla riittäisi vielä hyviä maastoja. Hän kertoo, että parhaita maastoja on jopa säästetty tulevia arvokisoja varten. Enemmän hän on huolissaan, riittääkö kisojen järjestelyihin talkoolaisia, sillä lynxiläiset itsekin haluaisivat päästä juoksemaan mestaruudesta. Vain järjestävän seuran juniorit saivat osallistua kisoihin. Talkoolaisten lisäksi Savilahti kiittelee paikallisia maanomistajia, joiden kanssa yhteistyö on sujunut hyvin. ”Kiitos Lemströmien perheen, että saimme rakentaa kisakeskuksen kilpailijoiden kannalta optimaaliseen paikkaan”, Savilahti kiittelee.

1 vastaus artikkeliin “Suunnistuksen pitkän matkan aluemestaruudet ratkottiin Siuntiossa

  1. נערות ליווי

    Howdy! I just wish to give you a big thumbs up for the great information you have got here on this post. I will be returning to your web site for more soon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *