Suunnistuskauden päättäjäisissä juhlittiin menestystä

Julkaistu Kirkkonummen Sanomissa 10.12.2023

Kirkkonummelaisen suunnistusseura Lynxin kauden päättäjäisissä juhlittiin menestystä monessa ikäryhmässä. Aihetta juhlaan oli, sillä huippusuunnistusseuran edustajat olivat kauden aikana tuoneet kotiin joukon arvokisamitaleita. Vuoden uroteko -palkinnon sai Florian Fritzén (4 SM-kultaa ja osallistuminen nuorten MM-, EM- ja Eurooppa Cupin kilpailuihin). Suunnistusseurojen SM-tilastossa Lynx oli päättyneellä kaudella viidentenä edellä vain neljä suurten kaupunkien joukkuetta.

Lynxin menestys näyttää hyvältä myös tulevaisuudessa, sillä vuoden 2024 aikana nuorten maajoukkueessa jatkavat Salla Isoherranen ja Florian Fritzén sekä pyöräsuunnistuksessa Tatu Aaltonen. Nuorten Suunta Huipulle -ohjelmaan on valittu kaikkiaan kuusi Lynxin edustajaa: Tatu Aaltonen, Oliver Hellstedt, Antti Isoherranen, Rasmus Koponen, Karri Kuusinen ja Meeri Kurttila. Lynxin edustus Suomen Suunnistusliiton valmennusryhmissä on siis yksi suurimmista.

Urheilijoiden menestyksen takana on paitsi ahkera harjoittelu ja hyvä valmennus, niin myös huoltajien ja taustajoukkojen pyyteetön talkootyö. Kauden päätöstilaisuudessa oli aika palkita myös heitä. Aktiivisen seuratoimijan Runsauden sarvi -palkinnon saivat viime kevään keskimatkan kilpailunjohtajat Tiina ja Pekka Leskinen.